Jaunumi:

Atpakaļ
-, 03.10.2014 00:00

Pirmo reizi notiks attīstības programma Go Beyond Liepāja

Jaunieši vecumā no 17 līdz 24 gadiem ir aicināti pieteikties jauniešu attīstības programmai Go Beyond Liepāja. Programmas Go Beyond struktūru, vērtības un pieeju atbalstatādi darba devēji kā Rimi Latvia, Microsoft Latvia, Statoil Fuel and Retail Latvia, Working day Latvia, GlaxoSmithKline Latvia, Swedbank un citi.


Pieteikšanās http://gobeyond.lv/apply-3/ir līdz 7. novembrim.


Jauniešu attīstības programmas Go Beyond mērķis ir uzlabot jauniešu profesionālās un sociālās prasmes, konkurētspēju darba tirgū, kā arī popularizēt neformālo izglītību Latvijā. Go Beyond Liepāja ir pirmā reģionālā nodaļa Latvijā, kas Liepājas un tuvējās apkārtnes jauniešiem piedāvā izaicinošu un atbalstošu platformu personības un dažādu prasmju pilnveidei. Programma ilgs 6 mēnešus no decembra līdz jūnijam, un tās galvenās daļas ir četru dienu personīgās attīstības seminārs, sociālie projekti komandās un sava individuālā projekta realizācija.


Lai nodrošinātu individuālu pieeju katram dalībniekam, šogad programmā tiek uzņemti ne vairāk kā 15 dalībnieki. Ar jauniešiem visas programmas laikā strādā sertificēti personīgās izaugsmes treneri jeb kouči, palīdzot katram jaunietim individuāli rast atbildes uz jautājumiem, izprast paša uzskatus, mācīties no savām pieredzēm, izdarīt sev piemērotākās izvēles un attīstīt izvēlētās prasmes. Individuālo projektu realizācijai tiek piemeklēti mentori no projektos izvēlētajām darbības nozarēm, kuri palīdz projektu veiksmīgi īstenot.


"Liepāja ir atvērta platforma pārmaiņām, inovācijām, radošumam un līderībai. Go Beyond Liepāja mērķi un darbība papildinās Liepājas izglītības nozares daudzfunkcionālo piedāvājumu un sniegs Liepājas jauniešiem jaunus dzīves pieredzes izaicinājumus, bagātinot viņu sociālās prasmes un veicinot konkurētspēju darba tirgū," atbalstu programmai pauž Kristīne Niedre - Lathere, Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece.


"Ja jauniešiem būtu vairāk šādu iespēju apgūt profesionālās un personīgās prasmes teorijā un praksē vēl universitātes laikā, viņi kļūtu par vērtīgākiem nākotnes darba ņēmējiem. Kā izcelt svarīgāko, atrast prioritātēs un plānot savu darbu? Kā reaģēt uz konflikta situācijām darbā? Kā izveidot uzticamas un profesionālas attiecības ar klientiem un kolēģiem?" par svarīgāko darbiniekos stāsta Jekaterina Leidmane, Statoil Fuel and Retail Latviabiznesa atbalsta direktore.


Go Beyond Liepāja programma sniedz jauniešiem iespēju labāk iepazīt sevi, savas stiprās un vājās puses, kā arī izkristalizēt galvenās dzīves vērtības. Tas ir izaicinājums jauniešiem pārsniegt savas robežas. Un, lai to izdarītu, jauniešiem tiek nodrošināta atbalstoša un motivējoša vide, kurā pieredzējuši un panākumus guvuši cilvēki dalās savās zināšanās un palīdz atrast ne tos vieglākos, bet katra individualitātei atbilstošākos ceļus. Tādējādi jaunietis tiek mudināts un atbalstīts sava unikālā dzīves ceļa izvēlē, kurš ved uz personiskiem un sabiedriskiem sasniegumiem,” stāsta Līvis Lāma, Go Beyond Liepāja iniciators un vadītājs.


Vairāk par programmu lasiet šeit, kā arī sekojiet jaunumiem Go Beyond Liepāja Facebook lapā.

 

PAR GO BEYOND

Jauniešu attīstības programma Go Beyond tika uzsākta 2011.gada jūnijā ar mērķi uzlabot jauniešu profesionālās un sociālās prasmes, konkurētspēju darba tirgū, kā arī popularizēt neformālo izglītību Latvijā. Šogad atvērta pirmā programma reģionos un Go Beyond Liepāja pirmais iesaukums darbu uzsāks decembrī un turpināsies līdz nākamā gada jūnijam.

Go Beyond dibinātāji ir Kristiāna Pavlova, Ilze Vaičule, Raivis Kalniņš, Jānis Libeks, Claudio Rivera un biedrībaJCI Latvia. Programmu atbalsta 12 uzņēmumi, tai skaitā, Microsoft Latvia,Rimi Latvia, Triniti, Swedbank, Kurzemes Biznesa inkubators, kā arī Ikšķiles novada dome. Sociālie projekti top sadarbībā ar Sorosa fondu - Latvija, Rimi Latvia, GlaxoSmithKlineLatvia unLatvijas SOS Bērnu ciematu asociāciju.



Andris Reinholds 

Go Beyond Liepāja komunikācijas vadītājs

Telefons: (+371) 25969176

E-pasts: reinholds.andris@gmail.com

Mājaslapa: http://gobeyond.lv/liepaja/