Jaunumi:

Atpakaļ
-, 09.09.2014 00:00

Aicina pieteikties dalībai “Atvērtās ideju telpas” pasākumā

Biedrība “E-LAB” sadarbībā ar Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju aicina pieteikties dalībai “Atvērtās ideju telpas” pasākumā, kas norisināsies š.g. 24. septembrī Kūrmājas prospekta 13 pagrabstāva telpās.

 

Interesenti tiek aicināti pieteikt dalību līdz 19. septembrim (ieskaitot), sūtot pieteikumu uz e-pastu: andris.vetra@gmail.com.

 

Pieteikumā norādiet:

1. Kā vēlaties piedalīties pasākumā (prezentēt projektu, organizēt diskusiju, demonstrēt savu filmu, veikt performanci vai kā citādi);

2. Prezentācijas/diskusijas/priekšnesuma/cits nosaukums;

3. Īss, kodolīgs apraksts prezentācijas gadījumā, kā arī nedaudz izsmeļošāks, piesakot dalību pasākuma trešajā daļā.

 

Atvērtā ideju telpa ir komunikācijas platforma dažādu jomu radoši domājošiem cilvēkiem. Lai arī pasākums primāri orientēts uz radošo jomu (māksla, dizains, mūzika, radošās industrijas u.c.) pārstāvjiem, mēs ticam, ka radošs var būt jebkurš, tāpēc ikviens interesents ir aicināts piedalīties ar savām idejām. Atvērtās ideju telpas mērķis ir veicināt komunikāciju starp radoši domājošiem cilvēkiem, tādējādi sekmējot pieredzes apmaiņu, sadarbības tīklu veidošanu, kā arī jaunu ideju rašanos.

 

Atvērtā ideju telpa sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā notiek ideju (topošo, kā arī realizēto)projektu prezentācijas. Otrā daļa ir mainīga – tā var būt lekcija vai diskusija, garāku radošo veikumu demonstrācija, priekšnesums vai kāda cita radoša izpausme.

 

Atvērtās ideju telpas mērķauditorija ir radošo jomu speciālisti un aktīvisti, taču, kā jau liecina nosaukums, šis pasākums ir atvērts jebkuram interesentam. Tiek gaidīts ikviens, kas vēlas pastāstīt par savu radošo ideju vai jau realizētu projektu.

 

Katra pasākuma labākā prezentācija* saņem nelielu finansiālu balvu kā motivāciju turpināt aktīvi piedalīties un, varbūt, vēlreiz atgādināt, ka tas ko Tu dari ir nozīmīgi.

 

Līdz šim veiksmīgi norisinājušies jau vienpadsmit “Atvērtās ideju telpas” pasākumi, kuros prezentēti vairāk nekā 55 ar radošo un kultūras jomu saistīti projekti un idejas, piedalījušies seši  īpaši pieaicināti viesi (māksliniece Anna Trapenciere, dizaineris Kristaps Grundšteins, biedrības SKYR vadītājs un festivāla “Zemlika” organizētājs Miks Magone, Kurzemes biznesa inkubatora vadītājs Vilis Brūveris, jaunais režisors Rihards Olmanis, TV Chaula Liepāja vadītājs Uldis Drišļuks, Liepājas radošā klastera pārstāvis Atis Egliņš-Eglītis), notikušas performances un filmu demonstrācijas.

 

Pasākumi vērojami arī interneta tiešsaistē adresē http://mplab.lv/live/

 

Papildus informācija: andris.vetra (et) gmail.com