Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 07.07.2014 00:00

LiepU sieviešu koris „Atbalss” piedalīsies 8. Pasaules koru olimpiādē

No 9. līdz 19. jūlijam Liepājas Universitātes (LiepU) sieviešu koris „Atbalss” piedalīsies 8. Pasaules koru olimpiādē, kas Rīgā pulcēs ap 27 000 dziedātāju no 73 valstīm.


Pasaules koru olimpiādē kori sacentīsies konkursos 29 kategorijās – sakrālā mūzika, tautas mūzika, džezs, laikmetīgā mūzika u.c. Olimpiādes laikā notiks ne tikai konkursi, bet arī draudzības koncerti un meistarklases slavenu mūziķu vadībā.


LiepU sieviešu koris „Atbalss” pagājušajā vasarā koru karos izcīnīja otro vietu sieviešu koru kategorijā, iegūstot tiesības Pasaules koru olimpiādē piedalīties Čempionu kategorijā. Šogad „Atbalss” piedalīsies lielkoncertā 13. jūlijā, bet konkursā startēs 17. jūlijā, repertuārā iekļaujot četras dziesmas, tai skaitā latviešu komponista Riharda Zaļupes pirmatskaņojumu „Zinu, zinu, bet neteikšu”.


„Atbalss” dziedātājas atzīst, ka izjūt lielu atbildību un jūtas pagodinātas, ka varēs piedalīties Pasaules koru olimpiādē un pārstāvēt Liepājas Universitāti: „Pašlaik mēģinām gandrīz katru dienu. Gatavošanas process ir grūts, bet noteikti iegūtās emocijas un cerams arī panākumi visu atsvērs. Tā ir lieliska pieredze mūsu korim,” stāsta LiepU sieviešu kora „Atbalss” dalībniece Sofija.


Pasaules koru olimpiādes mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Olimpiāde būs līdz šim pirmais kultūras pasākums, kas Rīgā pulcēs tik lielu ārvalstu dalībnieku skaitu, kļūstot arī par Rīga 2014 programmas lielāko notikumu dalībnieku skaita ziņā.


Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados.


Plašāka informācija par Pasaules koru olimpiādi 2014: www.singriga.lv.