Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 03.07.2014 00:00

Skatāma studiju programmas "Dizains" studentu darbu izstāde „Sports”

Jauniešu mājā iekārtotajā izstādē „Sports” apskatei ir piedāvāti vairāki dizaina risinājumi studiju programmas „Dizains” 1.un 2.kursa studentu skatījumā saistībā ar sporta pasākuma norisi Liepājā un tā reklamēšanas iespējām. Vizuālais tēls izstrādāts, ņemot vērā basketbola bumbas formu un līnijas.


Plakātos atspoguļoti ar sporta pasākumu norisi saistīti elementi, sintezējot basketbola kā sporta veida atšķirību no citiem veidiem un Liepājai, kā pilsētai pie jūras, raksturīgo. Izstādē skatītājam tiek piedāvāti diplomu, ielūgumu, dalībnieku karšu, pastkaršu, specifisku vides objektu un stendu risinājumi.


Ir izstrādāti vairāki karogu dizaina risinājumi, kas kalpo kā atpazīstamības zīme pasākumam kopumā. Risinājumos iekļauta basketbola bumba un stilizēts basketbola grozs. Pārdomāta ir krāsu izvēle: zaļā krāsa simbolizēs Liepāju, bet tā var tikt mainīta arī uz zilo krāsu, kas savukārt simbolizēs jūru, oranžās krāsas lietošana saistīta ar tradicionālo izpratni par basketbola bumbas krāsu.


Izstrādātais suvenīru – maisiņu dizains ir viegli lietojams arī ikdienā. T- kreklu dizains iekļauj gan informatīvo funkciju, gan pasākuma norises vietai raksturīgo. Fanu krekli piedāvāti, iekļaujot ne tikai pasākumam izvēlēto tēlu, bet arī jūras motīvu krāsas un līnijas, pēdu nospiedumi gaišajās pludmales smiltīs. Apģērbu dizains izstrādāts, pielāgojot tos fiziskām aktivitātēm. Savukārt spēļu norises kalendārs un kalendāra dizains basketbola čempionātam Liepājā izstrādāti, ņemot vērā pielietojuma specifiku, estētisko risinājumu un funkcijas. Basketbola fanu piederumu dizaina risinājumā iekļautas asociācijas par Liepāju.


Pasākuma noslēgumam paredzētā balva tiek piedāvāta par pamatmateriālu, izmantojot stiklu. Stikla balva ar metāla pamatni, kas veidota no septiņām stikla detaļām, kas novietotas viena virs otras, rezultātā iegūstot lodveida formu un tādējādi, simbolizējot basketbola bumbu. Savukārt papildinājums ar viļņveida stikla detaļām simbolizē Liepāju, kā pilsētu pie jūras.