Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 02.07.2014 00:00

Liepājas Universitāte lepojas ar bakalauru radošajiem darbiem

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes Dizaina un Fotomākslas studiju programmu absolventiem izlaidums ir jau aiz muguras, bet Liepājas Universitātē glabājas viņu bakalaura darbi, kas parāda jauno speciālistu varēšanu, uzdrīkstēšanos un  radošo izdomu. 
Dizaina studiju programmas studenti ir izgatavojuši gan korporatīvās identitātes grafiskos standartus, izstrādājot konkrētu uzņēmumu tēlu un mājas lapu, gan varam priecāties par latviešu rakstu zīmēm tapešu ornamentā. Darbiem ir plašs praktiskais pielietojums, piemēram, Lindas Strižņovas bakalaura darba rezultāts ir suvenīrs „Liepājas jūgendstils linogriezumā”, kurā attēloti jūgendstilam raksturīgāko ēku arhitektonisko detaļu estampi linogriezuma tehnikā. Tos iespējams izmantot kā pilsētas suvenīrus. 
Pateicoties šā laikmeta digitālajām tehnoloģijām, arvien biežāk par mūsdienu mākslinieka izteiksmes līdzekli kļūst animācija. Rezultātā Maija Pumpure kā bakalaura darbu ir izveidojusi animācijas īsfilmu, kas balstīta uz Imanta Ziedoņa "Baltās pasakas" motīviem. Izmantojot tradicionālās animācijas pamatprincipus un datorprogrammas Toon Boom Harmony iespējas, izstrādāts animācijas filmas scenārijs, personāži un sižets.
Savukārt, Agnese Grīnberga darbojas ar vienu no populārākajām fotogrāfijas izpausmes formām – fotomontāžu mākslinieciskā projektā „Spēle un eksperiments” .Fotomontāžas būtība ir atraktīva, tā rosina skatītājus vaicāt pēc atbildēm pie zemteksta vēstījuma, tā ir spēle, tas ir eksperiments.
Humanitāro un Mākslas zinātņu fakultātes prodekāne Inta Klāsone ar studentu paveikto ir apmierināta: „Studentu noslēguma darbi apliecināja, ka studējošie spēj īstenot savas ieceres praktiskā izpildījumā, piedāvāt jaunus risinājumus un uzrunāt savdabīga vizuālā vēstījuma veidā”.
No 26. jūnija 1. un 2.kursa studentu darbi un ir skatāmi arī ekspozīcijā Jauniešu mājā (Liepāja, Kungu ielā 24).