Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 30.06.2014 00:00

Liepājas Universitātē notikusi Satversmes sapulce

Liepājas Universitātē pirmdien, 30. jūnijā, notika ikgadējā Satversmes sapulce. Tajā ar balstiesībām piedalījās 57 LiepU mācībspēki, dabinieki un studenti. Dienas kārtībā bija divi jautājumi – rektora atskaite un jaunu Satversmes dalībnieku vēlēšanas. Pēc Studentu padomes ierosinājuma ar balsu vairākumu dienas kārtībā tika iekļauts arī trešais punkts – par rektora atsaukšanu.


Klātesošie noklausījās Liepājas Universitātes rektora Jāņa Rimšāna atskaiti, tālāk noritēja diskusiju daļa,kurā rektors atbildēja uz Satversmes sapulces dalībnieku jautājumiem.


Pēc diskusiju daļas notika aizklātas vēlēšanas, kurās ar 47 no 57 klātesošo balsīm par Satversmes sapulces dalībnieku tika ievēlēta Studentu padomes priekšsēdētāja Madara Šuktere. Balsojumā par Liepājas Universitātes rektora Jāņa Rimšāna atsaukšanu no amata tika izdalītas 54 vēlēšanu zīmes, no kurām 46 tika atzītas par derīgām, balsu sadalījums: 28 – par atsaukšanu, 18 – pret, ļāva rektoram saglabāt amatu, jo šajā jautājumā lēmuma pieņemšanai ir vajadzīgs 2/3 balsu vairākums.