Jaunumi:

Atpakaļ
-, 25.06.2014 00:00

Sākusies elektroniskā pieteikšanās studijām

Ar 25. jūniju vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv sākusies elektroniskā pieteikšanās studijām. Izmantojot portālā pieejamo e-pakalpojumu „Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās”, reflektanti var pieteikties studijām vienpadsmit Latvijas augstskolās: Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Banku Augstskolā, Daugavpils Universitātē, Informācijas Sistēmu menedžmenta augstskolā, Liepājas Universitātē, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Rēzeknes Augstskolā, Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā.


Pēc elektroniskās pieteikšanās studijām laikā no 2. līdz 8. jūlijam reflektantiem obligāti personiski jāierodas jebkurā no vienpadsmit augstskolu uzņemšanas punktiem, lai apstiprinātu pieteikumu un uzrādītu nepieciešamos dokumentus, jo skolu beigšanas diplomi netiek reģistrēti e-vidē, un augstskolu uzņemšanas komisijām reflektanta elektroniskajā pieteikumā norādītie dati jāpārbauda klātienē. Neatkarīgi no izvēlēto augstskolu, studiju programmu un prioritāšu skaita, piesakoties studijām elektroniski, par reģistrāciju jāsamaksā tikai vienreiz – 30 eiro.


Vienotās uzņemšanas pamatstudiju programmās norisināsies divās kārtās: pirmajai kārtai pieteikumus var iesniegt laikā no 25. jūnija līdz 8. jūlijam, un pirmās kārtas rezultāti tiks paziņoti 11. jūlijā pēc plkst. 17 gan portālā www.latvija.lv, gan īsziņu un elektroniskās vēstules veidā.


Ja reflektants konkursa pirmajā kārtā būs iekļuvis studiju programmā, kas bijusi norādīta kā pirmā prioritāte, viņam laikā no 14. līdz 15. jūlijam jāierodas šīs pirmās prioritātes studiju programmas augstskolā noslēgt studiju līgumu vai apstiprināt savu lēmumu slēgt studiju līgumu termiņā, kāds ir paredzēts atbilstošajā augstskolā.


Ja reflektants nav ieguvis studiju vietu pirmajā kārtā, tomēr vēlas studēt, viņam laikā no 11. līdz 15. jūlija plkst. 16 ir iespēja reģistrēties otrajai kārtai. Konkursa otrajā kārtā var iegūt apstiprinājumu savai provizoriski iegūtajai studiju vietai, vai arī iegūt studiju vietu augstākā prioritātē. Nepiesakoties otrajai kārtai, reflektants izstājas no vienotās uzņemšanas un zaudē iespēju iegūt studiju vietu.


Detalizēta informācija par elektronisko pieteikšanos studijām - pieteikšanās un pakalpojuma apmaksas kārtība, skaidrojums par prioritāšu noteikšanu un konkursa norisi, kā arī augstskolu uzņemšanas punktu adreses, darba laiki un kontakttālruņi – pieejami portāla www.latvija.lv sadaļā „Pieteikšanās studijām”.


Irīna Meļņika

Valsts reģionālās attīstības aģentūras

Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja

irina.melnika@vraa.gov.lv

Tālr. 67079041