Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 19.06.2014 00:00

LiepU Dabas un inženierzinātņu fakultātē ienāk nanotehnoloģijas

Šajās dienās Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē tiek uzstādīta jauna laboratorijas aparatūra nanotehnoloģijā – skanējošais tuneļmikroskops,  kas ir vislielākās izšķirtspējas instruments, ar kuru var redzēt atsevišķus atomus. Liepājas Universitātes pasniedzējs, inženierzinātņu doktors Armands Grickus apgalvo: „Sākot lietot skanējošo tuneļmikroskopu Liepājas Universitāte izvirzās jaunā ērā pētniecības jomā.”


Dabas un inženierzinātņu fakultāte lepojas ar vairākiem jauniem ieguvumiem - gan fizikas mācību laboratorijas aprīkojumu, gan ķīmijas laboratorijas iekārtu, kura jūlijā tiks uzstādīta fakultātes telpās. Armands Grickus paskaidro: „Mums ir labākais fizikas laboratorijas aprīkojums. Līdz ar tā uzstādīšanu ir nosegts viss fizikas kurss, kas ļauj ieviest problēmorientētas mācību metodes, kādas tiek realizētas galvenokārt ārzemēs. Pieredzi esam smēlušies no Darmštates Tehniskās Universitātes mehatronikas programmas, kas adaptēta mūsu likumdošanai.”


Dabas un inženierzinātņu fakultāte ir izveidota samērā nesen, bet savu nosaukumu ieguvusi tikai pagājušajā vasarā. Līdz tam Liepājā nekur nesagatavoja šāda līmeņa tehnisko speciālistus uzņēmumiem, bija kursi, bet ar to ir par maz. Kā uzsver zinātņu doktors Armands Grickus: „Industriālajā parkā Kapsēdes ielā Liepājā ir vismaz 33 uzņēmumi ar ārzemju kapitālu un visiem vajag zinošus speciālistus.”