Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 18.06.2014 00:00

Liepājas Universitātei jauns zinātņu doktors

 

Šonedēļ Liepājas Universitātē sveica jauno zinātņu doktoru Guntaru Dreijeru, kurš 7. martā Ventspils Augstskolā Liepājas Universitātes Valodniecības nozares promocijas padomes sēdē, aizstāvot promocijas darbu „Groteska angļu un latviešu mērķtekstos (sastatījumā ar Šarla Bodlēra avottekstiem)”, ir ieguvis filoloģijas doktora grādu valodniecības nozares salīdzināmās un sastatāmās valodniecības apakšnozarē.


Recenzentu vidū ir arī Liepājas Universitātes profesore, filoloģijas doktore Linda Lauze: „Šis darbs ir unikāls ar to, ka  ir sastatītas trīs valodas – franču, angļu, latviešu. Tas ir ļoti nozīmīgi tulkojumzinātnē.”

Promocijas darbu augstu ir novērtējis arī viens no trim recenzentiem – Latvijas Universitātes profesors Andrejs Veisbergs: „Tulkojumi ir viens no veidiem, kā mēs apgūstam žanru un dažādu tekstu īpatnības, tāpēc pētījumam ir starpnozaru raksturs – tā secinājumi noderēs valodniekiem, literatūrzinātniekiem, mākslas zinātniekiem, kā arī tulkojumzinātnē.”


Autors izvēlēto tēmu ir atspoguļojis 6 zinātniskajās publikācijās un 11 zinātnisko konferenču referātos. Guntars Dreijers ir ne tikai Liepājas Universitātes un  Ventspils augstskolas kopīgās doktorantūras absolvents, bet arī Liepājas Universitātes mācībspēks.