Jaunumi:

Atpakaļ
-, 17.06.2014 00:00

Aicina kļūt par „badiju” ārvalstu studentiem

Liepājas Universitātes (LiepU) studenti aicināti pieteikties kļūt par badiju kādam no jaunajiem ārvalstu studentiem, kas LiepU pavadīs rudens semestri. Badijs ir ārvalstu studenta uzticības persona un padomdevējs Latvijā, kas palīdz iejusties universitātes vidē, orientēties pilsētā un tikt galā ar dažādām sadzīves situācijām.


Galvenie badija pienākumi ir regulāri kontaktēties ar viesstudentu pirms ierašanās un studiju laikā, informēt viesstudentu par pasākumiem, kas notiek LiepU un citur, palīdzēt ar dažādām sadzīviskām lietām (iekārtot dienesta viesnīcā, izrādīt pilsētu un palīdzēt iegādāties pirmās nepieciešamības preces u. tml.), kā arī sadarboties ar LiepU Ārzemju sakaru daļu un Studentu padomes Ārējo sakaru virzienu, rīkojot dažādus pasākumus un aktivitātes. Parasti vienā semestrī badiji kopā ar LiepU SP organizē orientēšanās spēli, starpkultūru vakarus un kādu atvadu pasākumu.


Taču būt par badiju nenozīmē tikai pienākumus, tie ir arī ieguvumi. Badija statuss sniegs papildpunktus ERASMUS mobilitātes atlases procesā, uzlabosies Tavas valodas prasmes, iegūsi jaunus draugus un starpkultūru pieredzi. Turklāt būt par badiju ir piedzīvojums, tā ir lieliska iespēja iegūt jaunus draugus, starpkultūru pieredzi, uzlabot valodu zināšanas.


Ja vēlies kļūt par badiju, tad piesakies elektroniski līdz 1. augustam, norādot savu vārdu, studiju programmu un kursu, e-pasta adresi un telefona numuru, uz e-pastu: sofija.kistenmahere@gmail.com. Uz norādīto adresi var sūtīt arī interesējošus jautājumus par badiju darbību. Pēc pieteikuma saņemšanas ar visiem potenciālajiem kandidātiem sazināsies elektroniski.