Jaunumi:

Atpakaļ
-, 11.06.2014 00:00

Liepājā un Rīgā apskatāma unikāla jauno mediju mākslas izstāde

12. jūnijā plkst. 19.00 galerijā “Māja” (Vecā Ostmala 22/24) tiks atklāta grandioza jauno mediju mākslas izstāde “install”, kuras autori ir jaunie mediju mākslinieki no dažādām Latvijas pilsētām, tostarp Liepājas Universitātes.


Atklāšanas dienā notiks ekskursija pa izstādi, kā arī varēs vērot vairākas unikālas audiovizuālas performances, kuras papildinās audiālās apvienības “VADi”, “VOID” un “Trihars” uzstāšanās.


Izstādē līdz 17. jūnijam būs apskatāmi 13 jauno mākslinieku darbi – audiovizuālas instalācijas, tīkla mākslas un interaktīvi darbi, mehāniski mākslas objekti, “izstāde izstādē”, interaktīvas instalācijas u.c. 


Mākslinieki, izmantojot atšķirīgus medijus, radījuši savu interpretāciju par cilvēka uztveri un tās izmaiņām konkrētā vidē – gan simulētā, gan ikdienas procesos pieejamā. Izstādes darbi veidoti dažādās tehnikā, gan rekonstruējot vēsturiskas ierīces un pazīstamas izklaides formas jaunā, mūsdienīgā veidolā, gan vizualizējot reģionālās statistikas datus apģērbā, tāpat arī pētot indivīda uzvedību sociālajos tīklos un pat veidojot jaunu mākslas kustību. 


Izstādes vienojošā tematika ir “instalēšana” (install) ­ termins, kas sastopams datorkultūrā, ar kuru apzīmē kaut kā jauna (piemēram, programmatūras) ieviešanu datora operētājsistēmas vidē. Arī izstādes objektu vadošais koncepts ir kaut kā jauna ieviešana kādā pazīstamā formā, šīs formas attīstīšana un uzlabošana.


Izstādē piedalās: Rūta Bērziņa, Katrīna Bitere, Valts Ceplevičs, Līvija Daudze, Mārtiņš Eņģelis, Anete Grāvelsiņa, Odrija Heinrihsone, Annija Ločmele, Anna Meldrāja, Reinis Naļivaiko, Zanda Puče Annija Saule un Pēteris Riekstiņš.
Izstāžu cikls “install” realizēts ar Liepājas Kultūras pārvaldes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, sadarbībā ar Jauno mediju kultūras centru RIXC, elektroniskās mākslas un mediju centru “E-LAB”, kā arī Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju MPLab.
Jaunie mākslinieki saka īpašu paldies atbalstītājiem: SIA “Baltijas Projekts”, SIA “G.M. Koks”, SIA “Durbes Veltes” un digitālo mediju aģentūrai “‘GraphicsJR”.
Pēc izstādes norises Liepājā, no 10. jūlija līdz 10. augustam, jau uzlabotā “RE-INSTALL” formātā tā būs apskatāma Rīgā, RIXC mediju telpā.
Vairāk informācijas: install.mplab.lv
Jāpiemin, ka paralēli izstādei “install” galerijas pirmajā stāvā no 11. jūnija būs apskatāma foto izstāde “AlterEgo”, kuras autori ir vēl tikai topošie, tomēr jau daudzsološie jauno mediju mākslinieki un fotogrāfi no Liepājas.

 


 

Fragments no Annijas Ločmeles instalācijas “brb”.