Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 10.06.2014 00:00

Liepājas Universitāte saņem sirsnīgu dāvinājumu

Bijušā liepājnieka Kārļa Saukas asējuma tehnikā 1961. gadā darināto Nikolaja ģimnāzijas (tagad Liepājas Universitātes pārvaldītā bijusī Liepājas Tehnikuma ēka) zīmējumu viņa mazdēls Māris Sauka ir uzdāvinājis ēkas saimniekiem – Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātei.


Dāvinājumu saņēma fakultātes dekāne Anita Jansone, sakot: „Ir emocionāli patīkami, ka kāds kaut ko vēl dāvina, lai prieks ir arī citiem, nevis zīmējums guļ putekļainā plauktā.” 


Zīmējuma otrā pusē uzraksts vēsta – Piemiņā par manu vectēvu Kārli Sauku (1904 – 1983), šī asējuma autoru, liepājnieku, velnciemieti.”


Māris Sauka saka: „Pats dzīvoju Aizkrauklē, kad vectēvs nomira, viņa darbi pārgāja tēva īpašumā, bet tagad daļu mantoju es. Domājām, ko ar tiem iesākt, līdz Muzeju naktī portretus uzstādījām Tējas namiņā un ļaudis izrādīja par tiem lielu interesi, gribēja pārfotografēt. Domāju – kāpēc fotografēt, ja varu uzdāvināt, vectēva piemiņai par godu.”


Tagad M.P. Berči projektētās ēkas asējums (tehnika, kurā zīmējumu iekodina cinka platē, noklāj plati ar krāsu, liek papīru un ar presi iegūst spoguļattēlu) atradīsies goda vieta Dabas un inženierzinātņu fakultātē.