Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 04.06.2014 00:00

Liepājas Universitāte noslēdz sadarbības līgumu ar SIA „NPK Eksperts”

Liepājas Universitātes rektors Jānis Rimšāns un SIA „NPK Eksperts” vadītājs Ģirts Cēlājs ir noslēguši savstarpēju sadarbības līgumu, kurā paredzēts Liepājas Universitātei sadarboties ar uzņēmēju, lai nodrošinātu jaunu ražošanas tehnoloģiju veiksmīgu ieviešanu.


SIA „NPK Eksperts” Liepājā nodarbojas ar granulētā minerāmēslojuma eksportu un šobrīd investē jaunās tehnoloģijās, lai paplašinātu tirgu. Liepājas Universitāte, savukārt, darbojas kā stratēģiskais konsultants jaunās tehnoloģijas ieviešanā. Sadarbība tiks veidota, realizējot laboratorijas pētījumu un optimizācijas moduļu izstrādi produktu ražošanas un noieta perspektīvu uzlabošanai. Kopīgi īstenotajā projektā Liepājas Universitātē tiks uzstādīta laboratorija, kurā veiks SIA „NPK Eksperts” jauno tehnoloģiju izpēti, kā arī augstskolai būs iespēja laboratoriju izmantot savām vajadzībām.


SIA "SPECIAL ASSETS" un SIA „NPK Eksperts” nākotnes plānos ietilpst arī ķīmiskās rūpniecības biznesa parka veidošana un Liepājas Universitāte var nākt talkā ar netradicionālu projektu izstrādi. Noslēgtais sadarbības līgums ir tikai pirmais solis kopīgā darbā, pierādot zinātnes lomu veiksmīgā uzņēmējdarbībā.


Projekta prezentācija notiks piektdien Rīgā notiekošajā konferencē „Kvalitatīvas studijas un pētniecība Latvijas izaugsmei: vai augstskolas un uzņēmumi ir motivēti un līdzvērtīgi partneri?”, kuru organizē Liepājas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Universitāti un AS „Swedbank”.