Jaunumi:

Atpakaļ
-, 29.05.2014 00:00

LiepU ārvalstu studenti viesojas Liepājas pilsētas domē

Trešdien, 28. maijā, desmit Liepājas Universitātes ārvalstu studenti (Erasmus apmaiņas programmas un pilna laika studenti) Liepājas domē tikās ar domes priekšsēdētāja vietnieku pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunāru Ansiņu un Ārējo sakaru organizatori Nataļju Vecvagari, kuri studentus iepazīstināja ar pilsētas dažādajiem attīstības posmiem, tūrisma un ražošanas jomu, iezīmējot arī nākotnes ieceres.


Sarunās ar domes pārstāvjiem, studenti no Turcijas interesējās par to, kāpēc Liepājas centrā ir tik daudz novārtā atstātu vēsturisku namu un kāpēc nenotiek viesnīcu būvniecība pludmales zonā, saskatot tajā labas perspektīvas tūrisma attīstībā. Vēl tika jautāts, vai nākotnē nav plānots celt izklaides parku Liepājā, uzsverot, ka tādējādi pilsētā būtu vairāk iespēju, kur atpūsties.


Uz domes pārstāvju jautājumu, vai studenti Liepājā jūtas droši – vienbalsīgi tika saņemta pozitīva atbilde, bet, kā atzinās vairāki ārvalstu studenti, visgrūtāk esot bijis pierast pie mazās cilvēku plūsmas pilsētā un tukšajām ielām vakara stundās, jo lielākā daļa student nāk no miljonu pilsētām.


Ārzemju sakaru daļa (ĀSD) pauž gandarījumu par šo vizīti un piebilst, ka šis ir jau otrais gads, kad tiek organizēta šāda tikšanās. ĀSD pārstāvji ir apņēmības pilni arī nākamgad noteikt izmantot Liepājas pilsētas domes labvēlību un kopā ar ārzemju studentiem apmeklēt domi, jo tā ir iespēja uzzināt daudz jauna par pilsētu, kura uz kādu brīdi daudziem LiepU studentiem ir kļuvusi par mājām.


Foto no tikšanās skatīt ŠEIT.