Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 20.05.2014 00:00

Liepājā notiks "Skaņas dienas"

29. un 30. maijā jau otro reizi Liepājā notiks „Skaņas dienas”, kuru ietvaros jaunie un jau pieredzējušie mediju mākslinieki piedāvā apskatīt, klausīties un darboties ar dažādiem skaņas darbiem. „Skaņu dienas” sastāv no 3 daļām – izstādes, koncerta un radošajām skaņas darbnīcām.


Jauno mediju mākslinieku sagatavoto darbu un interaktīvo prezentāciju izstādi interesenti varēs aplūkot 29. un 30. maijā no plkst. 10.00 līdz 18.00 Liepājas Raiņa 6. vidusskolā, Ganību ielā 106.


30. maijā plkst. 17.00 Liepājas Raiņa 6. vidusskolas zālē ikviens aicināts apmeklēt koncertu, kurš veidots no Liepājas Universitātes studiju programmas „Jauno mediju māksla” studentu oriģināldarbiem – skaniskām un vizuālām performancēm. Jaunie mediju mākslinieki atskaņos kompozīcijas un eksperimentus, kas radīti, izmantojot dažādus medijus: lauka skaņu ierakstus, modulāro sintezatoru un datorģenerētas skaņu ainavas. Koncerta īpašie viesi – kanādiešu elektroakustiskās mūzikas komponists un performanču mākslinieks Šons Pinčbeks (Shawn Pinchbeck) un audiovizuālā datorgrupa "Trihars".


Savukārt bērni un jaunieši ir aicināti pieteikties radošajām skaņas darbnīcām, kas norisināsies 29. maijā. Skaņas darbnīcās dalībnieki varēs iepazīties ar dažādiem tehniskiem un elektroniskiem eksperimentiem, radot skaņas darbus vai instalācijas. Tiem, kam vairāk interesē kompozīcija un dažādu pašu gatavotu un pielāgotu instrumentu spēlēšana, paredzēta darbnīca "Mūzika nesagatavotiem cilvēkiem". Būs arī iespēja darboties darbnīcā, kur varēs iepazīties ar modulārā sintezatora izmantošanas pamatiem.


Dalībnieku skaits darbnīcās ir ierobežots. Pieteikšanās kārtību skatīt šeit – http://skana.mplab.lv/#rec


Ir iespēja pieteikt ekskursiju, rakstot uz e-pastu: maija.demitere@gmail.com


Plašāka informācija –http://skana.mplab.lv, Maija Demitere, e-pasts: maija.demitere@gmail.com.


Skaņas dienas atbalsta: Mākslas pētījumu laboratorija (MPLab), Liepājas Universitāte, Elektroniskās mākslas un mediju centrs (E-Lab), Liepājas Raiņa 6. vidusskola, Liepājas Kultūras pārvalde, Valsts Kultūrkapitāla fonds, ES programma "Kultūra", Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola.