Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 19.05.2014 00:00

Liepājas Universitātes studenti atgriezušies no Olimpiādes Krievijā

No š.g. 14. līdz 16. maijam Liepājas Universitātes studiju programmas "Eiropas valodu un kultūras studijas" studenti (Kristīne Ozoliņa, Alina Jerhnoviča, Tatjana Averčenko) un studiju programmas "Skolotājs/Pamatizglītības skolotājs" studente Rimma Pugačova asoc. prof. Valentīnas Kaļiņinas vadībā apmeklēja Imanuela Kanta Baltijas Federālo Universitāti (Kaļiņingrada, Krievija), kur piedalījās III Starptautiskajā olimpiādē krievu valodā, literatūrā un kultūrā. 


Olimpiādes pirmais posms notika 2014. g. martā on-line, kur startēja ~ 600 studentu no dažādam pasaules valstīm, tai skaitā arī Liepājas Universitātes studenti. Pēc Olimpiādes 1. posma 40 labākie dalībnieki tika uzaicināti uz 2. posmu, kas notika klātienē - Kaļiņingradā, Krievijā. Sacensībā ar dalībniekiem no Polijas, Vācijas, Lietuvas, Ukrainas, Spānijas, Angolas, Vjetnamas un Turkmenistānas Liepājas Universitātes studenti parādīja gan stabilas zināšanas krievu valodā un kultūrā, gan labas komunikatīvās prasmes. Olimpiādes saturs un kultūras programma dalībniekiem no Liepājas Universitātes sniedza jaunas zināšanas, pieredzi un kontaktus.


Dalībnieki no Liepājas Universitātes uz Olimpiādi devās, pateicoties Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes, Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes un Studentu padomes finansiālajam atbalstam.



Liepājas Universitātes pārstāvji




Eseju prezentē Liepājas Universitātes studente Kristīne Ozoliņa




Liepājas Universitātes studente Aļina Jerahnoviča saņem apbalvojumu