Jaunumi:

Atpakaļ
-, 13.05.2014 00:00

LiepU Eko padome aicina piedalīties Zibakcijā “Domā zaļi - stampā skaļi”

Sestdien, 17. maijā, plkst. 12:00 Liepājas sirdī - pie Liepājas Universitātes - Europe Direct informācijas centrs Liepājā organizē izglītojoši izklaidējošu pasākumu par vides saudzēšanu, pareizu atkritumu apsaimniekošanu - šķirošanu un otrreizējo pārstrādi Liepājā un tās apkārtnē.


Visa pasākuma laikā tiks demonstrēts unikālais Liepājas RAS atkritumu muzejs ar interesantākajiem eksponātiem, kas ir atrasti to poligonā “Ķīvītes”, kā arī Liepājas uzņēmuma “Eko Kurzeme” īpašā dalība projektā “IR koks” par makulatūras nodošanas iespējām mūsu pilsētā.


Sadarbībā ar Liepājas Universitātes Eko padomi būs iespēja uzzināt noderīgu informāciju par ikdienā saražoto atkritumu kaitējumu videi, kāds iepakojums ir saudzīgāks dabai un kā ikviens var efektīvāk organizēt savu atkritumu apsaimniekošanu.


Aizraujošas aktivitātes veiks arī elektrovelosipēdu ražotāji “Blue Shock Bike” sadarbībā ar biedrību “JCI Latvia” Liepājas nodaļu.


Plkst. 13:00 pie Liepājas Universitātes, Lielajā ielā 14, norisināsies Zibakcija “Domā zaļi - stampā skaļi”, kurā vairākas personas vienlaicīgi ar kāju sapresēs plastmasas 5L bunduli, radot lielu troksni un pievēršot uzmanību notiekošajam, tā parādot, ka pirms dažu izejvielu izmešanas atkritumu konteineros, tos būtu nepieciešams sapresēt, lai samazinātu vidē nonākušo atkritumu masu, kā arī vēlāk tos varētu izmetot katram paredzētajā atkritumu urnā. Atkritumi ir jāšķiro, lai tos būtu iespējams tālāk nodot otrreizējai pārstrādei, tā samazinot vidē nonākušo nešķiroto atkritumu daudzumu.

 

Ja esi sociāli aktīvs, par akciju „Domā zaļi - stampā skaļi!” pastāsti un rādi bildes, kā arī meklē citu bildes tviterī un citur ar tēmturi (#Hashtag#DomāZaļiStampāSkaļi