Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 08.05.2014 00:00

Liepājas Universitātes studenti sagatavojuši izrādi franču valodā „Žilijas stāsts”

14. maijā plkst. 18.00 Liepājas Universitātes (LiepU) aktu zālē (Lielā iela 14) ikviens aicināts noskatīties LiepU studentu teātra izrādi franču valodā „Žilijas stāsts”, kas iestudēta pēc Džimmija Dusē (Jimmy Doucet) lugas "Jaunietes stāsts" (Conte de la jeune fille) motīviem (2009).


Lugas sižets ir par jaunietes (Žilijas) personības veidošanos, atklājot tās iekšējo pasauli. Notikumi sākas, kad Žilija, būdama maza meitene, mēģina izsapņot savu dzīvi. Tiek uzsākts dialogs ar sevi, diskutēts ar savām četrām personības daļām – sapņaino, apdomīgo, bravūrīgo un trakulīgo. Galvenā varone, kuru atveido piecas studentes, izrādes laikā izaug gan fiziski, gan morāli, un viņa alkst atrast sevi un būt pati.


Izrāde ir Liepājas Universitātes studentu (galvenokārt studiju programmas „Eiropas valodu un kultūras studijas”) kopdarbs. Idejas autore un režisore ir LiepU lektore Inga Bliska, konsultante – franču valodas skolotāja Vita Rubīna. Galvenās varones uzburto sapni īsfilmas formātā īstenoja studiju programmas „Jauno mediju māksla” studentu grupa Egila Šusta vadībā, bet jauno aktieru fotosesiju nodrošināja un mēģinājuma procesam līdzi sekoja studiju programmas „Fotomāksla” studentes Kitija Rozentāle un Sigita Viļuma.


Džimmijs Dusē (Jimmy Doucet) ir kanādiešu dramaturgs, pedagogs, režisors, aktieris, mākslinieciskais vadītājs, kā arī veiksmīgs uzņēmējs, kas uzrakstījis vairāk nekā 40 lugu franču valodā.


16. maijā ar sagatavoto izrādi studenti dosies uz Rīgu, lai uzstātos Frankofonā teātra vakaros, kas notiks Latvijas Kultūras akadēmijā.