Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 06.05.2014 00:00

LiepU konferencē pulcēs Latvijas, Lietuvas un Igaunijas matemātikas jomas mācībspēkus

No 8. līdz 10. maijam Liepājas Universitātē, Lielajā ielā 14, 227. un 225. telpās, notiks starptautiskā zinātniskā konference „Matemātikas mācīšana: pagātne un perspektīvas” (Teaching Mathematics: Retrospective and Perspectives), kas ir noslēdzošais pasākums profesora Jāņa Menča 100 gadu atceres pasākumu ciklam.


Konferencē pulcēsies matemātikas jomas mācībspēki no Igaunijas Dabaszinātņu universitātes, Lietuvas Militārās akadēmijas, Lietuvas Izglītības zinātņu universitātes, Viļņas Universitātes, Liepājas Universitātes, Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Daugavpils Universitātes, Ventspils Augstskolas un Rēzeknes Augstskolas.


Plenārsēdē ar referātiem par prof. Jāņa Menča zinātniskā un izglītības darba devumu uzstāsies Liepājas Universitātes docents Kārlis Dobelis un profesora dēls profesors Jānis Mencis no Latvijas Universitātes. Pārskatu par visu Baltijas valstu matemātiķu 25 tikšanās reizēm kopš 1984. gada, kad Liepājā notika pirmā konference, sniegs ilggadīgie konferenču dalībnieki – profesore Nojole Cibulskaite no Lietuvas Izglītības zinātņu universitātes un profesors Aļgirdas Ažubalis no Lietuvas Militārās akadēmijas. Savukārt par Liepājas Universitātes pētījumiem matemātikā referēs Liepājas Universitātes rektors Jānis Rimšāns.


Šis ir konferences jubilejas gads – tieši pirms 15 gadiem toreizējās Liepājas Pedagoģijas akadēmijas Matemātikas katedras vadītāja Dzidra Krūče ierosināja organizēt pirmo konferenci, kas bija veltīta matemātikas mācīšanas vēstures jautājumiem. 15 gadu laikā konferencē (gan plenārsēdē, gan sekciju darbā) tiek aplūkoti ne tikai šie jautājumi, bet arī matemātikas mācīšanas skolā un augstskolā, tehnoloģiju izmantošanas matemātikas apguvē un matemātikas skolotāju sagatavošanas jautājumi. Konference katru gadu notiek kādā no Baltijas valstīm.


9. maijā plkst. 9.30 pie Liepājas Universitātes, Lielajā ielā 14, konferences ietvaros paredzēta profesoram Jānim Mencim veltītas piemiņas plāksnes atklāšana. Pasākumu aicināts apmeklēt ikviens interesents, it īpaši Liepājas Universitātes mācībspēki, darbinieki, studenti, skolu direktori, skolotāji un skolēni.


Konferenci atbalsta – Liepājas pilsētas dome un Borisa un Ināras Teterevu fonds.


Ar konferences programmu var iepazīties šeit: http://math2014.liepu.lv/en/programma/ .