Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 29.04.2014 00:00

Apbalvoti LiepU Socioloģisko pētījumu centra organizēto konkursu uzvarētāji

Piektdien, 25. aprīlī, zinātniski praktiskās konferences „Latvijas augstskolu dažādība kā inovācijas faktors laikā tika apbalvoti konkursu  „Liepājas Universitātei – 60. Mans skolotājs – LiepU absolvents” un „Liepājas Universitātei – 60. Pagātne, tagadne un nākotnes vīzija” uzvarētāji.


Pirms ekspertu diskusijas „Motivēts students – iespējas un izaicinājumi” ar Liepājas Universitātes sarūpētu balvu tika apbalvota konkursa „Liepājas Universitātei – 60. Mans skolotājs – LiepU absolvents” pirmās vietas ieguvēja – Kuldīgas Centra vidusskolas 10. klases skolniece Annija Dadze par eseju „Manas skolas direktore Brigita Freija” (skolotāja-konsultante Antra Spuļģe).


Otro vietu un AS „Swedbank” īpaši sarūpētās balvas, kuras pasniedza „Swedbank” Ārrīgas reģiona vadītājs Mārtiņš Drusts un „Swedbank” finanšu centra „Liepāja” vadītājs Jānis Tūliks, ieguva Kuldīgas Centra vidusskolas 10. klases skolniece Beāte Vītoliņa par eseju „Mana literatūras skolotāja Ilze Roberta” (skolotāja-konsultante Antra Spuļģe) un Talsu Valsts ģimnāzijas 10. klases skolniece Ieva Uerte par eseju „Līksmas Sokolovas un Jāņa Gedrovica ceļš līdz Liepājas Universitātei” (skolotāja-konsultante Aija Balode).


Savukārt trešo vietu un Latvijas Organiskās sintēzes institūta balvu, kuru pasniedza institūta direktors Ivars Kalviņš, ieguva Liepājas A. Puškina 2. vidusskolas 9. klases skolniece Natālija Tarasenko par eseju „Neparasto stundu kaleidoskops par Edīti Plamši” (skolotāja-konsultante Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas skolotāja Liana Tarasenko).


Par dalību konkursā „Liepājas Universitātei – 60. Pagātne, tagadne un nākotnes vīzija” balvas no Latvijas Pašvaldību savienības pasniedza savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis Vadības un sociālo zinātņu fakultātes studentēm Lienei Štālei un Lindai Orlovskai, Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studentei Terēzei Sedleniecei un Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studentam Pēterim Liepai.


Konkursa  „Liepājas Universitātei – 60. Mans skolotājs – LiepU absolvents” mērķis bija veicināt Liepājas un Kurzemes skolēnu interesi par savas skolas skolotāju – Liepājas Universitātes absolventu – gaitām Liepājas Universitātē, bagātinot priekšstatu par augstākas izglītības nozīmīgumu un studiju procesu augstskolā. Savukārt konkursa „Liepājas Universitātei – 60. Pagātne, tagadne un nākotnes vīzija” mērķis bija, iesaistot studentus Liepājas Universitātes vēstures izpētē un ideju ģenerēšanā nākotnes vīzijas pilnveidei, veicināt studentu piederības izjūtas stiprināšanu Liepājas Universitātei.


Konkursu organizē Liepājas Universitātes Socioloģisko pētījumu centrs.