Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 24.04.2014 00:00

Vidusskolēnus informēs par Liepājas ostas un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas darbību

Lai iepazīstinātu Liepājas vidusskolu 10. - 12. klašu skolēnus ar Liepājas ostas un LSEZ kapitālsabiedrību darbību un sniegtu atbildi uz jautājumu – kas ir Liepājas speciālā ekonomiskā zona (LSEZ), šā gada 8. maijā LSEZ pārvalde un Liepājas Universitāte rīko karjeras dienu “Liepāja - tava nākotne”. Četru stundu garumā jaunieši varēs gūt informāciju arī par darba un karjeras iespējām Liepājas ostā un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumos, par tām profesijām, kuras ir nepieciešamas un būtu nepieciešamas nākotnē un kuras no tām var apgūt tepat Liepājas universitātē.

 

Karjeras dienas “Liepāja - mana nākotne” mērķis ir sniegt jauniešiem papildus informāciju par tām iespējām ko ilgtermiņā piedāvā Liepājas osta un LSEZ kapitālsabiedrības, kā arī tranzītbiznesa nozare kopumā.

 

IVO KOLIŅŠ, Liepājas SEZ pārvaldes Investīciju un mārketinga daļas vadītājs: 

„Liepāja nekad nekonkurēs ar lielajiem, daudzmiljonu pilsētās izveidotajiem attīstības centriem, tomēr arī mēs, izmantojot Liepājas ģeogrāfiskā novietojuma priekšrocības un šeit dzīvojošo iedzīvotāju potenciālu, varam dot arī savu pievienoto vērtību un secīgi gūt labumu no globālajiem ražošanas un loģistikas procesiem. Līdz ar ko ir īpaši svarīgi, lai šodienas jaunieši, izvēloties savu nākotnes profesiju, būtu pietiekoši informēti un apzinātos savas perspektīvas un iespējas, uzsākt savas darba gaitas tieši Liepājā.”

 

Liepājai ir paveicies, ka tai ir arī sava augstskola – Liepājas Universitāte, kas nodrošina iespēju tepat uz vietas saņemt kvalitatīvu izglītību un arī praktiskās iemaņas, izmēģinot arī savas spējas uzņēmējdarbībā, ko piedāvā Kurzemes Biznesa inkubators.

 

Inese Lūsēna –Ezera, LiepU  Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne:

„Esam ļoti priecīgi par iespēju kopā ar Liepājas SEZ pārvaldi uzrunāt Liepājas vidusskolēnus gan par karjeras iespējām Liepājā, gan augstākās izglītības/profesijas iegūšanu tieši Liepājas Universitātē. Pats būtiskākais, ka Liepājas Universitātes studiju klāsts gan vadības, gan inženierzinātņu jomā saskan ar Liepājas SEZ dažādu jomu uzņēmumu vajadzībām: LiepU piedāvājumā ir gan loģistikas, uzņēmējdarbības procesu vadību, komunikācijas vadības studiju iespējas, gan arī iespēja iegūt inženiera kvalifikāciju mehatronikā, vides inženiera kvalifikāciju, u.c. Mūsu uzdevums ir parādīt, ka Liepājā ir gan izglītības, gan arī karjeras iespējas. Svarīgākais vidusskolēnam ir „zināt, ko vēlies!” Ja zinās, ko vēlas, tad tā arī būs pareizā izvēle!”


„Liepāja – tava nākotne”

KAD - 2014. gada 8. maijā no plkts. 12:00-16:00;

KUR -  Liepājas Universitātes Lielajā zālē (Lielā iela 14, Liepāja);

KAS - karjeras diena - par darba un karjeras iespējām Liepājā, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumos un Liepājas ostā, kas papildināts ar Liepājas universitātes piedāvājumu;

KĀPĒC – iespēja gūt informāciju no pirmavota, atbildes uz jautājumiem – kas ir Liepājas speciālā ekonomiskā zona un Liepājas osta, kādi uzņēmumi tajā strādā un ar ko tie nodarbojas, un ko ražo.


PASĀKUMA PLĀNS

 


NĀC, PIEDALIES, UZZINI !