Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 08.04.2014 00:00

LiepU konferencē pulcēs dažādu augstskolu matemātikas zinātniekus, mācībspēkus un doktorantus

11. un 12. aprīlī Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē, Kr. Valdemāra ielā 4, notiks 10. Latvijas Matemātikas konference un 2. starptautiskā zinātniskā konference „Augstas veiktspējas skaitļošana un matemātiskā modelēšana”.


Konferencē tiksies apmēram 80 matemātikas zinātnieki, mācībspēki un doktoranti no Liepājas Universitātes, Daugavpils Universitātes, Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rēzeknes Augstskolas, Rīgas Tehniskās universitātes un Ventspils Augstskolas. Iesniegtajos referātos gan teorētiski, gan praktiski ir ietverti dabas, tehnisko, ekonomisko un sociālo problēmu risinājumi, izmantojot matemātiskās metodes un modeļus.


11. aprīlī no plkst. 9.00 līdz 14.00 konferences ietvaros ikviens interesents aicināts apmeklēt izstādi par elektromagnētiskā lauka mērījumu standartiem un mēraparātiem. Ieeja – bez maksas.


Jāmin, ka Liepāja no 10. līdz 12. aprīlim kļūs par Latvijas matemātikas galvaspilsētu, jo šajās dienās Liepājas Universitātē pulcēsies valsts vadošie matemātiķi un matemātikas skolotāji – 10. aprīlī plkst. 15.00 Lielajā ielā 14, aktu zālē, notiks žurnālistes Indras Imbovicas profesora Jāņa Menča (seniora) dzīvei un mūža darbam veltītās grāmatas „Dzīves svinētājs Jānis Mencis” un Liepājas Universitātes sagatavotās profesora bibliogrāfijas atvēršanas svētki, savukārt 11. un 12. aprīlī Lielajā ielā 14 pulcēsies apmēram 150 matemātikas skolotāji, kas papildinās zināšanas un pieredzē dalīsies konferencē „Matemātikas mācīšanas metodika skolā”, kuras moto ir ”Par matemātiku vienkārši”.


10. Latvijas Matemātikas konference un 2. starptautiskā zinātniskā konference „Augstas veiktspējas skaitļošana un matemātiskā modelēšana” ir viena no Liepājas Universitātes 60 gadu jubilejas pasākumiem, to organizē Liepājas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Matemātikas biedrību (http://www.mathematics.lv). Programmu, kā arī informāciju par Liepājas Universitātes 60 gadu jubilejas pasākumiem Dabas un inženierzinātņu fakultātē var iegūt http://dif.liepu.lv/en/aktuali/.
PROGRAMMA