Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 08.04.2014 00:00

LiepU tiks pārstāvēta konkursa „ResearchSlam” finālā

Rīgas Tehniskās universitātes izsludinātā konkursa „ResearchSlam” pirmajā atlases kārtā, kas notika 5. aprīlī, par iekļūšanu finālā sacentās 10 maģistranti un 10 doktoranti, pārstāvot Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, Latvijas Mākslas akadēmiju, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Liepājas Universitāti un Rēzeknes Augstskolu.


Atlases kārtā 10 minūšu priekšnesumā interesantā veidā tika atklāta katra doktoranta vai maģistranta pētījuma nozares būtība un tēmas aktualitāte.


Liepājas Universitātes un Ventspils Augstskolas doktora studiju programmas „Valodniecība” 2. kursa doktorantes Inga Znotiņa un Inga Laizāne godam pārstāvēja programmu: Ingas Znotiņas priekšnesums par valodas korpusu būtību „Reāla čiksa un super vīrietis jeb Ko korpusu lingvistika spēj pastāstīt par valodu un mums pašiem” tika izvirzīts konkursa finālam, bet ļoti maz līdz finālam pietrūka Ingas Laizānes prezentācijai „Kā studenti maina savas bioloģiskās īpašības, mācoties latviešu valodu”.


Konkursa fināls notiks 16. maijā.


Plašāka informācija par konkursa "ResearchSlam" norisi var skatīt konkursa mājaslapā www.researchslam.lv, kā arī www.facebook.com/ResearchSlam