Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 03.04.2014 00:00

RTU notiks Latvijas jauno zinātnieku konkursa "ResearchSlam" pirmā atlases kārta

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) izsludinātajā konkursā "ResearchSlam" notiks pirmā atlases kārta, kurā par iekļūšanu finālā sacentīsies 10 maģistranti un 10 doktoranti, pārstāvot RTU, Latvijas Universitāti, Rīgas Stradiņa universitāti, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, Latvijas Mākslas akadēmiju, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Liepājas Universitāti un Rēzeknes Augstskolu.

 

Konkursa "ResearchSlam" pirmā atlases kārta notiks sestdien, 5. aprīlī, plkst. 12.00 RTU Mazajā zālē, Rīgā, Kaļķu ielā 1.

 

Dalībnieki stāstīs ne tikai par savu pētījumu tematiem, bet arī par studiju procesu augstskolā, un arī par to, kāpēc tieši viņu izvēlētā studiju programma ir visinteresantākā. Būs iespēja dzirdēt stāstus par scenogrāfiju, nanoinženieriju, sapņiem kultūrā prezentācijā «Gultā ar kultūru» vai par IT jomas un jurisprudences sasaisti, kā arī tēmām, kas saistītas ar skolēnu saskarsmi, saules enerģijas izmantošanu mākslā un ainavu arhitektūru u. c.

 

Konkursantiem 10 minūtēs būs jāiegūst skatītāju simpātijas, kas tiks noteiktas, mērot viņu ovāciju skaļumu decibelos. Otru vērtējuma daļu veidos žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas Intelektuālās attīstības fonda vadītājs Zuarguss (Viesturs Dūle), "ResearchSlam 2013" laureāti Mikus Bērziņš un Dainis Jakovels un Latvijas Studentu apvienības pārstāvis Mikus Dubickis. Finālā iekļūs divi maģistranti un divi doktoranti, kuri vēlreiz uzstāsies ar savām prezentācijām. Žūrijā būs arī uzņēmumu pārstāvji.

 

"Mēs atbalstām konkursu "ResearchSlam", jo izglītība un ar to saistītie procesi ir ļoti svarīgi veiksmīgai indivīda un valsts attīstībai. Konkursā studentiem ir iespēja plašākai auditorijai parādīt savus pētījumus, attīstot arī publiskās uzstāšanās prasmes," stāsta projektu vadības un konsultāciju uzņēmuma «FMS» valdes priekšsēdētājs Jānis Bergs.

 

Vairāk informācijas par "ResearchSlam" un tā dalībniekiem konkursa mājaslapā un Facebook profilā.

 

Konkursa lieldraugi: elektroenerģētikas un automātikas tehnoloģiju uzņēmums "ABB", informācijas tehnoloģiju uzņēmums "Exigen Services Latvia" un programmatūras izstrādes, projektu vadības un konsultāciju uzņēmums "FMS".



 

Papildu informācija:

Zane Skreija,

RTU Doktorantūras skolas vadītāja

Tālr. 67089870

E-pasts: researchslam@rtu.lv


Informāciju sagatavoja: RTU Informācijas centrs
 E-pasts: infocentrs@rtu.lv