Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 02.04.2014 00:00

RSU notiks LiepU mūzikas terapeitu sagatavotā rakstu krājuma atvēršanas svētki

Š.g. 10. aprīlī plkst. 16.00 Rīgas Stradiņa universitātē, Dzirciema ielā 16, 1A telpā, notiks Latvijas mākslas terapeitu sagatavotās grāmatas "Искусствотерапия" (СПб: Речь) un divu rakstu krājumu "Mākslu terapija dažādām klientu/pacientu grupām" (Rīga: RSU) un "Mūzikas terapija: izglītība un pētniecība, pieredze un prakse" (Liepāja: LiepU) atvēršanas svētki. 
Izdotās grāmatas var vērtēt ne vien kā apliecinājumu Latvijas mākslu terapijas kapacitātei, bet arī kā iespēju Latvijā izstrādāto un attīstīto mākslu terapijas modeli „eksportēt” uz ārzemēm.  
Grāmata "Искусствотерапия", kuras sagatavošana tika uzsākta 2011. gadā, sniedz apkopojošu priekšstatu gan par mākslu terapiju un mākslas terapeita darba kopīgajiem principiem četrās specializācijās – vizuāli plastiskās mākslas terapijā, deju un kustību terapijā, mūzikas terapijā un drāmas terapijā, gan specifiku katrā specializācijā. Šī grāmata būs noderīga ne vien mākslas terapeitu izglītošanas procesā, bet profesionālajā pilnveidē vairākās pasaules valstīs.  
Savukārt rakstu krājumos ir sniegts apkopojošs pārskats par mākslu terapijas attīstību Rīgas Stradiņa universitātē un mūzikas terapijas veidošanos un pašreizējo stāvokli Latvijā, apvienojot gan Rīgas Stradiņa universitātes, gan Liepājas Universitātes mūzikas terapeitu ieguldījumu. Rakstu krājumos ir ietverti arī vairāki mākslas terapeitu pētījumi, tostarp darbā ar dažādām klientu/pacientu grupām.  
Rīgas Stradiņa universitātē pirmie mākslas terapeiti savu izglītību un kvalifikāciju ieguva pirms pieciem gadiem – 2009. gadā. Tādēļ minēto grāmatu atvēršanas svētki ir arī sava veida atskaite par šīs profesijas un arī izglītības nostiprināšanos mūsu valstī, vienlaikus iezīmējot jaunus pētniecības un sadarbības ceļus nākamajiem gadiem. 
Kristīne Mārtinsone  Studiju programmas  "Mākslas terapija" vadītāja  mob. +371-29256229  E-pasts: Kristine.Martinsone@rsu.lv