Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 24.03.2014 00:00

Liepājas Universitāte aicina uz E-prasmju nedēļas pasākumiem

No 24. līdz 27. martam  ikviens aicināts Liepājas Universitātē  (LiepU) apmeklēt dažādus E-prasmju nedēļas pasākumus.


24. martā plkst. 14.00 LiepU bibliotēka (Lielā iela 14) aicina apmeklēt semināru „Brīvpieejas e-resursi – brīvpieejas uzziņu, e-žurnālu un e-grāmatu datubāzes”, kurā būs iespēja uzzināt par informācijas meklēšanas niansēm abonētajās datu bāzēs, kā arī par atrasto rezultātu izvērtēšanu.


Savukārt 25. martā plkst. 14.00 Lielajā ielā 14, 343. telpā, Mūžizglītības nodaļa rīko semināru „Tehnoloģiju izmantošana personīgo zināšanu pārvaldībā”, kurā interesenti tiks iepazīstināti ar personīgo zināšanu pārvaldību – iespējām savākt, klasificēt, uzkrāt, meklēt un iegūt zināšanas savām ikdienas gaitām. Seminārā tiks apskatītas trīs veida tehnoloģijas, kas palīdz veidot, organizēt un dalīties ar savām zināšanām – Google dokumenti, Scoop.it un FreeMind.


26. martā plkst. 16.00 Dabas un inženierzinātņu fakultātē, Kr. Valdemāra ielā 4, 23. telpā, studenti un vidusskolēni aicināti uz tikšanos ar informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares darba devējiem. Seminārs ir viens no IKT Karjeras dienas pasākumiem, kurā būs iespēja uzzināt par IKT nozares profesijām un karjeras iespējām. Interesentus, kas vēl nav izlēmuši, kur studēt, uzrunās Liepājā esošo IKT nozares uzņēmumu pārstāvji, kas informēs par IKT karjeras iespējām Liepājā, savukārt starptautiskās sadarbības tīkla „DEMOLA LATVIA” pārstāvji informēs par darba devēju un augstskolu sadarbības iespējām iesaistīt studējošos inovatīvu produktu un pakalpojumu radīšanā studiju laikā.


E-prasmju nedēļas aktivitātes Liepājas Universitātē noslēgsies ceturtdien, 27. martā, plkst. 14.00 Kr. Valdemāra ielā 4, 23. telpā, kur notiks seminārs skolotājiem „Robotikas un programmēšanas fakultatīvās nodarbības: paveiktais un nākotnes iespējas”. Seminārā universitātes docētāji un studenti prezentēs paveikto pasākumos, kuru mērķis ir rosināt skolēnu interesi eksaktajās zinātnēs, kā arī rosinās uz sarunu par nākamajiem pasākumiem.


E-prasmju nedēļas pasākumi Latvijā (24. – 30. marts) tiek rīkoti Eiropas kampaņas „E-skills for Jobs 2014” ietvaros, un to galvenās tēmas ir e-prasmes nodarbinātībai un karjerai informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozarē, kā arī e-prasmes ikvienam. E-pasākumu programma ir ļoti daudzveidīga, aktuāla jebkuram interesentam - skolēniem, studentiem, bezdarbniekiem un darba meklētājiem, strādājošajiem, pensionāriem, uzņēmējiem u.c.


Liepājā E-prasmju nedēļas pasākumus organizē Liepājas Universitāte, Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Liepājas reģionālā nodaļa sadarbībā ar uzņēmējiem, bankām, valsts un pašvaldību iestādēm.


Papildus informācija par E-prasmju nedēļas pasākumiem Liepājā atrodama interneta vietnē http://skola.liepu.lv/, bet par pasākumiem Latvijā – http://eprasmes.lv/.


Programma