Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 20.03.2014 00:00

Logopēdijas studenti piedalīsies Baltijas logopēdu 1. kongresā

21. martā Liepājas Universitātes (LiepU) studiju programmas „Logopēdija” direktore Gundega Tomele, šis programmas četrpadsmit 1., 2. un 3. kursa studentes un Erasmus programmas viesstudenti Xanthippi Sioki un Ioannis Strapelis no Grieķijas, kā arī LiepU Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes Logopēdijas centra Runas un balss izpētes laboratorijas vadītāja Baiba Trinīte piedalīsies Baltijas logopēdu 1. kongresā „Daudz valodu, daudz kultūru: iespējas un izaicinājumi mūsdienu logopēdijā”, kas notiks Rīgā.

 

LiepU Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes Logopēdijas centra Runas un balss izpētes laboratorijas vadītāja, docente Baiba Trinīte kongresā uzstāsies ar referātu „Logopēdijas izglītības un prakses salīdzinājums divās Eiropas valstīs: Skotijā un Latvijā”, kas ir sagatavots kopā ar Mančestras Metropolitēna universitātes profesori Jois Stansfield.

 

Savukārt studiju programmas „Logopēdija” direktore Gundega Tomele uzstāsies ar referātu „Bilingvālu skolēnu rakstu valodas apguves problēmas un risinājumi”, kas ir sagatavots kopā ar studiju programmas 3. kursa studenti Anitu Strazdiņu.

 

Kongresā ar referātiem piedalās arī studiju programmas "Mūzikas terapija" docētājas Mirdza Paipare un Olga Blauzde.

 

Kongresu organizē Latvijas un Lietuvas Logopēdu asociācijas, kā arī tā organizēšanā ir iesaistītas LiepU studiju programmas „Logopēdija” docētājas Baiba Trinīte, Gundega Tomele un 2. kursa studentes.