Jaunumi:

Atpakaļ
-, 20.03.2014 00:00

Liepājas Universitātē uz zinātniski pētniecisko darbu lasījumiem pulcēsies Kurzemes reģiona skolēni

Sestdien, 22. martā, lai sekmētu skolēnu zinātniskā pasaules uzskata un darbības attīstību, ievirzītu skolēnus akadēmiskajām studijām augstskolā un darbībai zinātnē, Liepājas Universitātē notiks 5. Kurzemes reģiona skolēnu zinātniskā konference.


Plkst. 10.00 Liepājas Universitātes aktu zālē notiks konferences atklāšana, bet no plkst. 11.00 noritēs darbs 21  sekcijā Liepājas Universitātes ēkās – Lielajā ielā 14, Kuršu ielā 20, Krišjāņa Valdemāra ielā 4 un Kūrmājas prospektā 13.


Šogad vērtēšanai Liepājas Universitāte ir saņēmusi 127 zinātniski pētnieciskos darbus, kurus izstrādājuši 142 skolēni no Kurzemes reģiona – Kuldīgas, Grobiņas, Saldus, Brocēniem, Rojas, Dundagas, Talsiem, Vaiņodes, Aizputes, Pāvilostas, Skrundas novada, Ventspils un Liepājas. Kurzemes reģiona zinātniski pētnieciskās konferences labākie darbi tiks izvirzīti Latvijas 38. skolēnu zinātniskajai konferencei, kas notiks no 25. līdz 27 aprīlim Rīgā.


Konferences mērķis ir padziļināt skolēnu zināšanas dabas, humanitāro, sociālo un inženierzinātņu nozarēs, iepazīstināt skolēnus ar mūsdienu zinātniski pētnieciskā darba tematiku un metodēm, iesaistot skolēnus tiešā pētījumu izstrādē, kā arī veidot skolēnos prasmi patstāvīgai darbībai zinātniski pētniecisko darbu izstrādē. Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola atzīmē, ka tā ir iespēja parādīt un pierādīt, ka ikviens mācību priekšmets ir aizraujošs, ja to apgūst radoši.


5. Kurzemes reģiona skolēnu zinātniski pētniecisko konferenci rīko Liepājas Universitāte, koordinē Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes metodiķe Aelita Jankovska.