Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Milberga | Sabiedrisko attiecību daļa, 20.03.2014 00:00

Noslēgusies erudīcijas un atjautības spēle „Vadīšanas kokteilis”

17. martā Liepājas Universitātes (LiepU) Zinātnes un radošuma dienu ietvaros Vadībzinātņu institūts (VZI) organizēja erudīcijas un atjautības spēli „Vadīšanas kokteilis”, kurā piedalījās 16 vadības jomas studenti.


Kultūras vadības programmu pārstāvēja 3. kurss ar komandu „Kultūristes” (Liene, Santa, Kristīne, Sofija un Helēna). Komunikācijas vadības programmas 1. kursa studenti piedalījās ar 2 komandām. Viena no komandām ar nosaukumu „Pārliecinātie” izveidoja sastāvu no 4 studentiem: Aivis, Laura, Karolīna un Una, bet otra komanda ar nosaukumu „Lēnāk brauksi, tālāk tiksi” bija 3 studentu sastāvā (Dāvis, Kristaps, Laine). Kā ceturtā komanda „Traģiskā vadība” sevi pieteica Biznesa un organizāciju vadības programmas 3. kursa studenti: Sandra, Dagnija, Monta un Nadežda.


Katrai no komandām bija jāizpilda 5 spēles uzdevumi, iekļaujoties laika robežās. Spēle sākās ar iesildīšanās uzdevumu, kurā katrai komandai bija sevi jāprezentē.


Pirmā uzdevuma mērķis bija aprakstīt glāzes pielietojumu, tādējādi tika attīstīta studentu prasme savstarpēji komunicēt un apkopot idejas. Šeit varēja novērot, cik praktiski un tradicionāli vai gluži pretēji (netradicionāli un kreatīvi) tika aprakstīta glāzes izmantojamība.


Otrais uzdevums bija „Spēle ar atjautības kārtīm”. Vadītāja piedāvāja 6 dažādas situācijas un komandām bija jāizdomā atbildes. Šajā uzdevumā studenti varēja atrast pareizo atbildi, daloties ar savām zināšanām un analītiskajām prasmēm.


Pirms trešā uzdevuma spēles vadītāja, lai uzmundrinātu un vēl vairāk aktivizētu dalībniekus, piedāvāja kādu no situācijām atrisināt arī spēles tiesnešiem.


Trešā uzdevuma nosaukums – „Augstākais komandas tornis”, kurā, izmantojot 100 glāzes, komandām bija jāpierāda savas prasmes torņu būvēšanā (tehniskais risinājums un komandas savstarpēja sadarbošanās). Katrai komandai bija savs piegājiens, ja kāds stingri pieturējās pie 100 glāzēm, lai tās saliktu augstāk, tad citi, pielietojot kreatīvo domāšanu, papildus glāzēm izmantoja savu ķermeni.


Ceturtā uzdevuma mērķis bija parādīt etīdi, neizmatojot verbālo valodu. Katra no komandām izlozēja savu jēdzienu. Komanda „Kultūristes” izspēlēja jēdzienu „darbinieku pieņemšanu darbā”, bet komanda „Pārliecinātie” – „darbinieka atlaišanu no darba”. Savukārt komanda „Lēnāk brauksi, tālāk tiksi” – „dienas rutīnu darbā”, bet komanda „Traģiskā vadība” – „pirmo nopelnīto miljonu”. Jēdzienu izspēlē komandas parādīja ne tikai savas aktieru dotības, bet arī zināšanas vadīšanas teorijās, prasmi deleģēt un vienoties kādai no lomām un prasmi pieņemt lēmumu konkrētās lomas izspēlei.


Piektais (noslēdzošais) uzdevums „Vadīšanas kokteilī” bija kokteiļa pagatavošana, izmantojot sulas, augļus un kokteiļa piederumus, ar mērķi noteikt kokteiļa mērķpircēju. Šeit komandas pierādīja savas spējas sekmīgi sadarboties un būt kā vienotai komandai lēmuma pieņemšanā.


Spēles rezultātā pārliecinoši pirmo vietu ieguva Kultūras vadības programmas 3. kursa komanda  „Kultūristes”, kuras jau pašā spēles sākumā izcēlās ne tikai ar savu vizuālo tēlu un komandas vēstījumu, bet arī ar atraktīvo un netradicionālo pieeju spēles uzdevumu atrisināšanā. Otrajā vietā stabili noturējās komanda „Traģiskā vadība” no Biznesa un organizāciju vadības programmas 3. kursa, bet trešo un ceturto vietu sadalīja divas Komunikācijas vadības programmas 1. kursa studentu komandas „Pārliecinātie” un „Lēnāk brauksi, tālāk tiksi”.


Balvas saņēma visi spēles dalībnieki, kā visiem bija iespēja mieloties ar VZI sarūpētu kliņģeri. Pirmās un otrās vietas ieguvēji saņēma Liepājas teātra biļetes.


Spēli vadīja bija VZI direktore, pētniece Inese Lūsēna - Ezera, viņai asistēja un pienākumus savā starpā sadalīja VZI kolektīvs: Diāna Līduma, Uldis Drišļuks un Atis Egliņš-Eglītis. Lai noteiktu atjautīgāko un erudītāko komandu, spēlē tika uzaicināti 3 dažādi tiesneši. Akadēmisko sfēru pārstāvēja LiepU studiju prorektore Māra Zeltiņa, no jauniešu vides tika pieaicināts Sīmanis no Liepājas mākslas vidusskolas, un radošo atzaru pārstāvēja VZI sekretāre Jana Jansone. Tiesneša uzdevums par katru izpildītu uzdevumu bija sniegt īsu komentāru katrai komandai, bet kopvērtējumā novērtējot tikai vienu labāko komandu, piešķirot tai vienu salmiņu. Salmiņš bija spēles vērtējuma atzīme.