Nav noteikts

Atpakaļ
09.03.2015

Sākusies studentu dizaina ideju iesniegšana konkursam "Electrolux Design Lab 2015"

Sākusies studentu dizaina ideju iesniegšana pasaules mēroga konkursā Electrolux Design Lab 2015. Konkursa trīspadsmitā gada tēma ir „Veselīgi, priecīgi bērni” (Healthy Happy Kids) un konkurss lūkojas pēc inovatīvām idejām, kā nodrošināt bērniem labvēlīgu vidi nākotnes mājokļos, kurā dzīvot, augt un kļūt veselīgām, ieinteresētām, laimīgām personībām.

 

Mūsu bērnu labklājībai ir ļoti liela nozīme, jo mēs visi vēlamies, lai viņi kļūst par spēcīgām personībām, kas izmanto visas dzīves sniegtās iespējas. Mājokļiem ir jābūt tādiem, lai bērnam būtu piemērota vide, kur augt un attīstīties, bet vacāki var izbaudīt vecāku lomu. Rūpes par bērnu un viņu audzināšana ir jebkura cilvēka attīstības un visas turpmākās dzīves pamats.

 

Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem, šogad ir palielināts balvu fonds un uzvarētājs iegūs ne tikai sešu mēnešu apmaksātu prakses vietu „Electrolux” dizaina centrā Zviedrijā, bet arī EUR 10 000 naudas balvu.

 

Par pieteikšanos Electrolux Design Lab 2015

Konkursa šī gada tēma ir „Veselīgi, priecīgi bērni”, ko var izvērst trīs tematiskos virzienos – ēst gatavošana, auduma kopšana vai gaisa attīrīšana.

 

Lai piedalītos konkursa pirmajā kārtā, studentam vai 2014.gada absolventam jāiesniedz idejas apraksts angļu valodā un vizuāla skice, kas to ilustrē, un potenciālā lietotāja iespējamo ieguvumu apraksts. Pēc pirmās kārtas aprīļa sākumā Electrolux dizaina, inovāciju, izpētes un attīstības eksperti izvērtēs pieteikumus un tiešsaistē publicēs vairāk nekā 100 labākās idejas. Idejas ikviens interneta lietotājs varēs komentēt, balsot par tām un popularizēt sociālajos tīklos, bet ideju autoriem konkursa vietnē būs savs personalizētais profils, kas ļaus iepazīties ar dizaina cienītājiem no visas pasaules un diskutēt par idejām tiešsaistē.

 

Ja iesniegtā ideja tiks virzīta otrajai kārtai, students saņems nākamo kārtu uzdevumus, lai ideju pilnveidotu gan vizuāli, gan funkcionāli. Ja pieteiktā ideja iekļūs starp astoņām finālistu idejām, students saņems ielūgumu prezentēt savu ideju starptautiskai žūrijai klātienē vienlaikus ar video tiešraidi skatītājiem visā pasaulē. Konkursā aicināti pieteikties studenti no jebkuras valsts, lai ar savām dizaina idejām sacenstos par sešu mēnešu apmaksātu prakses vietu „Electrolux” dizaina centrā un par naudas balvām, kuru kopējais budžets ir EUR 22 000.

 

Konkurss norisinās jau trīspadsmito gadu, savukārt dalībnieki no Latvijas, pārstāvot Latvijas Mākslas akadēmiju, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, Rīgas Tehnisko universitāti un citas izglītības iestādes, tajā piedalījušies pēdējos piecus gadus.

 

Pieteikumu konkursam līdz 8.aprīlim ir jāiesniedz konkursa vietnē http://electroluxdesignlab.com/2015/.

 

Konkursa aktualitātēm iespējams sekot arī sociālo mediju kanālos:

 

Par „Electrolux”

„Electrolux” ir pasaules līderis mājsaimniecības ierīču un profesionālo ierīču ražošanā. Tā izstrādājumus ik gadu iegādājas vairāk nekā 40 miljoni pircēju 150 valstīs. „Electrolux” fokusējas uz inovatīvu produktu ražošanu, īpašu vērību pievēršot pārdomātam dizainam, pamatojoties uz patērētāju prasībām, lai tos novērtētu gan cilvēki savās mājās, gan profesionāļi - darbavietās. „Electrolux” produktu klāstā ietilpst ledusskapji, trauku mazgāšanas mašīnas, veļas mašīnas, plītis, kondicionieri un mazā sadzīves tehnika, piemēram, putekļu sūcēji, kas tiek pārdoti ar tādām iecienītām preču zīmēm kā „Electrolux”, AEG, „Eureka” un „Frigidaire”. 2012. gadā „Electrolux” ieņēmumi bija 12,79 miljardi eiro un uzņēmumā strādāja 61 000 darbinieku. Plašāka informācija: www.electrolux.lv.