Nav noteikts

Atpakaļ
11.12.2014

Notiks nometne „Viss cimdā!”

Jaunieši, savā starpā komunicējot, mēdz teikt “Viss OK!”, “viss bumbās!”, “Viss čikiniekā” un citus tamlīdzīgus teicienus, ar to domājot, ka kaut kas ir vai būs labi. Sauklis “Viss cimdā!” gan nav ticis pārāk plaši pielietots, bet tieši tāds nosaukums dots ikgadējai Latvijas Kristīgās Studentu Brālības (LKSB) Jaungada sagaidīšanas nometnei, kas no 29.decembra līdz 1.janvārim notiks Saldū.


Mēs dzīvojam uz skaistas planētas, uz kuras var satikt brīnišķīgus cilvēkus un īstenot savus sapņus. Tomēr nevar noliegt, ka ikdienā piedzīvojam un dzirdam par ne pārāk pozitīvām norisēm pasaulē – noziedzību, nabadzību, dažādām veselības problēmām un citām nelaimēm. Kā reaģēt tad, kad viss nenotiek tā, kā vajadzētu, vai gribētos? Kā piedzīvot dzīvi, kurā viss “ir cimdā”?


Nometnes laikā studentiem būs iespēja pārdomāt šos un citus tematus, klausoties Grobiņas baptistu mācītāja Haralda Bartkeviča uzrunās un diskutējot par dzirdēto kopā ar citiem jauniešiem.


Pēcpusdienās nometnes dalībniekiem būs iespēja radoši un aktīvi darboties dažādās darbnīcās pēc izvēles, piemēram, izveidot ziepes, apgūt fotomākslas vai origami pamatus, izkustēties zumbas deju darbnīcā vai spēlējot basketbolu. Vēl plānotas publiskās uzstāšanās un improvizācijas teātra darbnīcas. Neiztrūkstoša opcija būs ekskursija pa Saldus skaistākajām vietām.


Tāpat notiks dažādi semināri par interesantiem un aktuāliem tematiem kā, piemēram, romantiskajām attiecībām, vīrišķību, dzīves izvēlēm, laika plānošanu, depresiju un nomāktību. Īpaši intriģējoši šogad solās būs temati par cilvēka ciltskoka saknēm un arī par tādu tematu kā krusta kari.


Vecgada vakarā notiks koncerts, kura laikā katrs varēs izvērtēt savu iepriekšējo gadu. Pēc dievkalpojuma un laba vēlējumiem Jaunajā gadā, studenti pulcēsies uz svinībām, kuru laikā notiks talantu šovs.


Nometni rīko Latvijas Kristīgā Studentu Brālība (LKSB) – starpkonfesionāla biedrība ar sabiedriskā labuma organizācijas statusu. Kopš 1993. gada LKSB rīko diskusiju grupas, seminārus un lekcijas, kā arī tematiskas nometnes visā Latvijā.


Nometne „Viss cimdā!” notiks Saldū, Sv. Gregora kristīgās misijas centrā, Lielajā ielā 26.


Nometne paredzēta jauniešiem no 18 gadu vecuma. Papildu informācija un pieteikšanās LKSB mājas lapā www.lksb.lv. Dalības maksa – 18 Eur.

 

Informācija Facebook: https://www.facebook.com/events/1506701162921850/?fref=ts



 

 

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Ozoliņa
Tel. 29 529 307