Mūžiglītība

Atpakaļ
26.08.2019

ES fonda projekta ietvaros uzsāktas mācības trīs programmās

Augustā Eiropas Savienības (ES) fondu pieaugušo izglītības projekta “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” (Nr.8.4.1.0/16/I/001) ietvaros Liepājas Universitātē mācības uzsāktas trīs neformālās izglītības programmās – “Ievads programmēšanā, izmantojot programmēšanas valodu JavaScript”, “Datu analīze un pārskatu sagatavošana” un “Produkta veidošana un pārdošana”.

 

Mācības programmā “Ievads programmēšanā, izmantojot programmēšanas valodu JavaScript” (80 akad.stundas) uzsāktas 19.augustā, un tās ilgs līdz šā gada 19.oktobrim. Mācības programmā “Datu analīze un pārskatu sagatavošana” (54 akad.stundas) uzsāktas 20.augustā, tās ilgs līdz 1.oktobrim, savukārt mācības neformālās izglītības programmā “Produkta veidošana un pārdošana” (80 akad.stundas) uzsāktas 16.augustā, un tās ilgs līdz 28.septembrim.

 

Mācību izmaksas 90% apmērā sedz ES fondi un valsts, bet 10% ir strādājošā līdzmaksājums, kuru var segt arī darba devējs. Mācības bez maksas ir strādājošajiem ar maznodrošinātās vai trūcīgās personas statusu.

 

Projekta 4. kārtas ietvaros mācībām varēja pieteikties ikviens strādājošs vai pašnodarbināts iedzīvotājs vecumā no 25 gadiem ar nepabeigtu vai pabeigtu izglītību, kurš vēl nav paaugstinājis profesionālo kompetenci šajā projektā, jo izglītoties par ES fondu un valsts līdzekļiem ikviens nodarbinātais var vienu reizi. Mācībām varēja pieteikties arī tie pieaugušie no 25 gadu vecuma, kuri atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, saglabājot darba attiecības.

 

Nākamā pieteikšanās kārta mācībām plānota 2020.gada sākumā.

Plašāka informācija par projektu: macibaspieaugusajiem.lv un viaa.gov.lv.

 

Liepājas Universitātes Mūžizglītības nodaļas kontaktpersona:

Ieva Lika

Lielā iela 14, 428. telpa (4.stāvs)

tālr. 20234301, e-pasts: ieva.lika@liepu.lv

Projektu “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts, sešu gadu laikā līdz 2022. gada 31. decembrim ieguldot vairāk nekā 25 miljonus eiro.

Eiropas Savienības fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.4.1. specifiskā atbalsta mērķa "Pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci" projekts “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” Nr.8.4.1.0/16/I/001.