Mūžiglītība

Atpakaļ
15.04.2016

Valsts Ieņēmumu dienesta pārstāvis stāstīs par elektronisko vidi un E-pakalpojumiem

21. aprīlī no plkst. 17:00 līdz 18:30 Liepājas Universitātē, Lielajā ielā 14, 327. telpā, notiks Mazās akadēmijas lekcija “VID elektroniskā vide un VID sniegtie E-pakalpojumi”. Lekciju vadīs Nodokļu pārvaldes Informācijas sistēmu atbalsta daļas Galvenais nodokļu inspektors Sergejs Ņikitjuks.


Lekcijas mērķis ir iedrošināt Latvijas iedzīvotājus izmantot Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) Elektronisko deklarēšanas sistēmu (EDS) saziņai ar VID, dokumentu sagatavošanai un iesniegšanai, kā arī jautājumu, ieteikumu un sūdzību nosūtīšanai.


Lekcijā stāstīs par Gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu (GID), EDS izmaiņām un jaunumiem, EDS un Nodokļu maksātāju datu sistēmas (NMDS) iespējām un izmantošanu, VID mājas lapas iespējām un pakalpojumiem, algas nodokļu grāmatiņu (ANG) un tās izmantošanas iespējām. Interesenti tiks iepazīstināti ar EDS lietošanas pamatprincipiem – pirmā ielogošanās, reģistrēšanās, dokumentu sagatavošana un iesniegšana, kā arī  kā nodrošināt efektīvāku saziņu ar VID, izmantojot EDS sadaļu “Sarakste ar VID”, kā arī iepazīstināti ar visiem jaunumiem, ko VID ir realizējis un plāno 2016.gadā.


“Galvenais ir nebaidīties un lietot VID e-vidi un tās e-pakapojumus,” saka Sergejs Ņikitjuks.


Katru studiju gadu LiepU Mūžizglītības nodaļa lekciju cikla „Mazā akadēmija” ietvaros ikvienam piedāvā papildināt zināšanas tematiski dažādās lekcijās, kuras ir bez maksas. Katrai lekcijai lūgums iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 63429249 vai rakstot uz e-pastu: liga.apenite@liepu.lv