Projekti

Atpakaļ
Madara Daudziņa-Šuktere, 02.10.2023

Darbu projektā Nr. 8.2.2.0/20/I/007 noslēgusi viesprofesore no Ukrainas Valentīna Podšivalkina

Projekta ietvaros viesprofesore iesaistījās akadēmiskajā darbā, vadot lekcijas un seminārus, vērtējot doktorantu individuālo darbu un attālināti konsultējot starpaugstkolu doktora studiju programmas “Izglītības zinātnes” doktorantus. Tāpat V. Podšivalkina iesaistījās doktora studiju programmas metodoloģiskajā darbā, izstrādājot jaunu starpdisciplināru doktora studiju kursu par zinātnisko metodoloģiju un pētniecību.

Paralēli akadēmiskajam darbam, projektā iesaistītā viesporfesore sadarbībā ar Liepājas Universitātes pētniekiem veikusi pētījumu par piespiedu pārvietoto Ukrainas iedzīvotāju identifikāciju un paškategorizēšanu jaunajā sociālajā kontekstā. Papildus V. Podšivalkina ir piedalījusies un referējusi dažādās starptautiskās konferencēs, tajā skaitā Liepājas Universitātes organizētā 15. starptautiskajā zinātniskajā konferencē “Izglītības kvalitātes dimensijas zināšanu sabiedrībā”.

Viesprofesore V. Podšivalkina stāsta, ka Liepājas Universitātes doktoranti ir pieredzējuši jomas speciālisti, kuru interese par metodoloģiskām pētniecības problēmām balstās uz doktorantu zinātnisko un pedagoģisko darbību. Doktorantu darbs pie pētījumiem ir nozīmīgs un zinātniskās pieejas ir pamatotas – “doktorantu mērķtiecīgs darbs pie savu promocijas darbu izstrādes, iedvesmoja arī mani veikt savu pētniecisko darbību,” dalās V. Podšivalkina. Papildus viesprofesore izceļ Liepājas Universitātes Izglītības zinātņu institūta un Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes vadību, kura nodrošināja plašas iespējas piedalīties dažādos akadēmiskajos universitātes pasākumos.

Pateicoties projektā izveidotajiem kontaktiem, Liepājas Universitātē sadarbībā ar Kijevas Nacionālo universitāti 2024. gada jūnijā plānots organizēt pētnieku un doktorantu vasaras skolu.