Projekti

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 19.05.2023

Top projektā nepieciešamās mērierīces

Sadarbības projektā, kurā Liepājas Universitātes zinātnieki kopā ar Dānijas kolēģiem rada un testē monitoringa ierīci kuģu emisijas mērīšanai, piedalās arī Liepājas Universitātes jaunie zinātnieki.

Zinātniskais asistents Andrejs Kukuškins, kurš strādā pie mērierīču radīšanas, stāsta: “Es strādāju pie termokameras rasējuma, konstruēšanas un sensoru datu savākšanas. Mūsu uzdevums ir testēt ierīci, līdz ar to mēs pārbaudām arī savas testēšanas ierīces. Skatāmies, kā termokamera uzvedas un ievācam informāciju. Mēs veidosim gan tropisko temperatūru simulāciju, ko kuģi mēdz kuģot arī siltos laika apstākļos, gan parastajā temperatūrā.

Vibrogalds mums ir uz oscilācijas pamata un tas pārbauda ierīces izturību – vai konstrukcija var izturēt vibrācijas, kas ir uz kuģa. Ierīce darbojas uz 60 herciem, un mēs to pārbaudām intervālos 10, 20 un 50 herci.”

Andrejs Kukuškins atzīst, ka zināšanas, kas iegūtas strādājot pie šī projekta, lieti noderēs arī nākotnē, nākamajiem projektiem, kā arī jau tiem projektiem, ar kuriem Liepājas Universitātes zinātniskais līdzstrādnieks jau nodarbojas.

Projekts: EUREKA E! 113993 UPCEMS - Ultra Portable Continuous Emission Monitoring System