Projekti

Atpakaļ
Baiba Trinīte, 09.10.2023

Tiek prezentēti pētījuma rezultāti

Jaunais studiju gads aktīvi ir iesācies Liepājas Universitātes Runas un balss izpētes laboratorijas starpdisciplinārā pētniecības projekta “Afektīvas un traucētas balss stimulu neirālā apstrāde kustību uzdevumu laikā: EEG pētījums” (Nr. lzp-2021/1-0159) īstenotājiem.

Pašreizējā posma pētījuma rezultāti prezentēti kongresā Forum Acusticum 2023”, kas norisinājās Turīnā (Itālija) no 11. līdz 15. septembrim. Projekta vadītāja asoc. profesore Baiba Trinīte uzstājās ar referātu “Acoustic markers impacting discrimination accuracy of emotions in voice”.

Lai stāstītu par projektu un tā rezultātiem, kā arī lai attīstītu starptautisku dimensiju pētījuma uzdevumu īstenošanā, pētnieku komanda ir nolēmusi iesaistīties ERASMUS Blended Intensive Programmes (BIP) aktivitātēs. Sadarbībā ar Murcijas Universitāti (Spānija), Kastilla La Manča (Castilla-LaMancha) Universitāti (Spānija), Porto Politehnisko institūtu (Portugāle) un Ģentes Lietišķo zinātņu Universitāti (HOGent) (Beļģija), tiks veidots studiju kurss “Sustainable and Inclusive Communication Through Europe” (3 ECTS), kurā viens no moduļiem “Brain, communication, voice, and emotions” būs balstīts īstenotā FLPP projekta  tematikā.