Projekti

Atpakaļ
Inga Vasermane, 30.06.2023

Noslēgusies projekta “Pētniecības, inovāciju un starptautiskās sadarbības zinātnē veicināšana Liepājas Universitātē” īstenošana

2023.gada 30.jūnijā noslēdzas projekta Nr. 1.1.1.5/18/I/018  Pētniecības, inovāciju un starptautiskās sadarbības zinātnē veicināšana Liepājas Universitātē” īstenošana, kas tika uzsākta 2018.gadā.

Projekta mērķis ir stiprināt Liepājas Universitātes kapacitāti straptautisko pētniecības projektu īstenošanā, nodrošināt zinātniskā personāla nodarbinātību un veicināt tautsaimniecībai nozīmīgu pētījumu veikšanu, kā arī sekmēt Eiropas pētniecības telpas bilaterālās un multilaterālās sadarbības projektu izstrādi un dalību starptautiskajos pētniecības, tīklošanās un sadraudzības pasākumos.

Projekts sekmējis zinātniskā personāla iesaistīšanos starptautiskos pētniecības projektos un projektu pieteikumu izstrādē, veicinājis kontaktu tīkla paplašināšanos un iesaistīšanos starptautiskos konsorcijos, iesākto pētījumu turpināšnu kā rezultātā tika sagatavoti 9 programmas "Apvārsnis 2020" un Eiropas Savienības 9. Ietvara programmas projekta pieteikumi, no kuriem 6 tikuši apstiprināti un tiek īztenoti vai virs kvalitātes sliekšņa novērtēti - “European Researchers’Night in Latvia 2018-2019”, Eurostars projekts E-UP-CEMS, “European Researchers’Night in Latvia 2020-2021”, Twinning in environmental Data and Dynamical Systems modelling for Latvia (TED4LAT)  VILLAGE.

Nereti pētniekiem zinātniskais darbs ir balstīts lielā pašiniciatīvā kā arī meklējot finansējumu, lai īstenotu savas ieceres pētniecībā un piedalītos zinātniskajam darbam nozīmīgos pasākumos, prezentējot savu pētījumu rezultātus, mijiedarbojoties ar  pētniekiem savā un citās nozarēs, veidojot starpdisciplinārus pētījumus. Pateicoties projekta finansiālajam atbalstam, vairāk kā 20 universitātes pētniekiem ir bijusi iespēja piedalīties vairāk kā 20  starptautiskās konferencēs un vairāk kā 13 partnerību biržās un tīklošanās pasākumos, 4 Eiropas Komisijas atbalsta pasākumos un informācijas dienās Partner Digital skills 3-Infoday and pitching un informācijas dienās, šogad tie bijuši Cluster 2 "Culture, Creativity and Inclusive Society" un Eiropas Komisijas informācijas diena Defenss Europe. Projekta īstenošanas laikā bija iespēja 3 starptautiskas konferences organizēt Liepājas Universitātē ar projekta atbalstu.

Kopumā dalība projektā ir devusi būtisku atspērienu un plašākas iespējas mūsu pētniekiem mijiedarboties starptautiski un prezentēt savus pētījumus, lai nostiprinātu kontaktu tīklu un paplašinātu sadarbības iespējas zinātnē, kā arī, lai veicinātu pētnieka profesijas pievilcību.

Projekta kopējās izmaksas ir 106 117,61 EUR, no kurām ERAF finansējums ir 85% jeb 90 199,96 EUR un valsts budžeta finansējums 15%, kas sastāda 15917,65 EUR

#1.1.1.5