Projekti

Atpakaļ
Baiba Trinīte, 01.07.2023

Turpinās “Afektīvas un traucētas balss stimulu neirālā apstrāde kustību uzdevumu laikā: EEG pētījums” otrā daļa

Turpinās Liepājas Universitātes Runas un balss izpētes laboratorijas starpdisciplinārā pētniecības projekta “Afektīvas un traucētas balss stimulu neirālā apstrāde kustību uzdevumu laikā: EEG pētījums” (Nr. lzp-2021/1-0159) otrā daļa.

Zinātniskās grupas pētniece Anita Zdanoviča apgalvo, ka aizvadītais posms bija izaicinājumiem bagāts, jo projekta zinātniskajai komandai nācās apgūt virkni jaunu prasmju un zināšanu darbā ar dažādām iekārtām un to savietojamību, sinhronizējot EEG iekārtas ar skaņas atskaņošanas sistēmu un eksperimenta programmatūru. Šī pētījuma daļa, kuras gaita ir vitāli svarīga precīzai datu ieguvei, noris raiti un bez tehniskiem apgrūtinājumiem. Sadarbībā ar Liepājas Universitātes IT ekspertiem un ārvalstu speciālistiem salīdzinoši īsā laikā bija iespējams tikt galā ar visiem tehnoloģiskajiem jautājumiem un tika uzsākta projekta aizraujošākā un laikietilpīgākā daļa - eksperiments. Visa projekta zinātniskā komanda strādā aktīvi un saliedēti, kā arī ir vērojama būtiska izaugsme EEG datu ievākšanas prasmju pilnveidošanā. 

Projekta zinātniskā komanda 27.-29. jūnijā piedalījās Pasaules latviešu zinātnieku kongresā “Zinātne Latvijai”, kurā prezentēja stenda referātu “Development of an application for determining the valence and intensity of affective voice signals”. Pētniecēm bija iespēja gūt ieskatu arī citu nozaru zinātniskajās aktualitātēs un zinātnes attīstībā. Kongresa ietvaros komanda apmeklēja Latvijas biomedicīnas pētījumu un studiju centru, kurā uzzināja par centra darbības pamatprincipiem un pētniecības jomām. 

Šā gada jūnijā ir sasniegts projekta īstenošanas vidusposms un visi plānotie uzdevumi ir sekmīgi īstenoti.  Projekta komanda dodas pelnītā atvaļinājumā, lai rudenī ar jaunu sparu būtu gatava jauniem izaicinājumiem un panākumiem!