Projekti

Atpakaļ
Ieva Maisiņa, 30.03.2023

TED4LAT pirmais pusgads

No 2022. gada decembra līdz 2023. gada martam Eiropas Savienības Pētniecības un inovāciju programmas "Apvārsnis 2020" (HORIZON-WIDERA-2021-ACCESS-03) projektā TED4LAT (Sadarbība vides datu un dinamisku sistēmu modelēšanā Latvijai) ir notikuši pasākumi tā dalībniekiem.

TED4LAT dalībnieki ir izveidojuši projekta vizuālo identitāti, sociālo tīklu kontus Facebook, Instagram un Twitter un tīmekļa vietni – www.ted4lat.eu. Ir izstrādāts dzimumu līdztiesību plāns un datu pārvaldības plāns, lai projekta izpētes dati būtu atrodami, pieejami un atkārtoti lietojami. Katru mēnesi tiek apzinātas iespējas projekta popularizēšanai un jaunas pieredzes iegūšanai. Projektā ir iesaistīti 6 jaunie zinātnieki no Rīgas Tehniskās Universitātes, Vidzemes Augstskolas un Liepājas Universitātes, kuri katru nedēļu konsultējas ar profesionāļiem. Četrus jaunos pētnieku konsultē eksperti Jean Baptiste Pichancourt, Jean-Denis Mathias un Guillaume Deffuant no INRAE (National Research Institute for  Agriculture, Food and Environment, Francija), divus eksperte Anna Carbone no POLITO (Politecnico di Torino, Itālija. Eksperti strādā, lai tiktu  veicināta jauna inovāciju ekosistēmas izveide un paplašināta esošā, izmantojot pasākumus, kas ietver starptautisku sadarbību starp akadēmiskajām aprindām un uzņēmumiem dažādās valstīs.

Projekta partneri strādā, lai notiktu darbnīcas un semināri, kā arī jaunie zinātnieki ir iedvesmojušies no profesionāļiem un turpina strādāt pie pētījumiem. Tie saistīti ar daudznozaru datu zinātnēm un dinamiskās sistēmas modelēšanas jomām, lai risinātu vides un sociāli ekonomiskās problēmas. Pirmā darbnīca notiks 2023. gadā no 25. – 26. maijam Valmierā un to organizē Vidzemes Augstskola. Darbnīcā notiks diskusijas un labās prakses piemēru prezentācijas no starptautiskiem partneriem, kas iesaistīti TED4LAT projektā, kā arī no Čehijas un Norvēģijas. Drīz darbnīcai varēs pieteikties interesenti – galvenā mērķgrupa ir doktoranti, zinātniskā grāda pretendenti un jaunie zinātnieki, kuriem interesē atvērtie dati, digitālie dvīņi, vides datu izmantošana. Darbnīcā iepazīsim un diskutēsim par iespējām dalībai jaunos Apvārsnis 2020 projektos. Vairāk informācijas varēs atrast projekta mājas lapā un sociālajos tīklos, TED4LAT kontos.

 

Projekta TED4LAT kopējās izmaksas ir 1 194 500.00 EUR, kuras 100% finansē Eiropas Savienība, granta līgums Nr. 101079206

Finansē Eiropas Savienība. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus un viedokli, un ne obligāti Eiropas Savienības vai Eiropas Pētniecības izpildaģentūras viedokli. Ne Eiropas Savienība, ne Eiropas Pētniecības izpildaģentūra nevar būt par tiem atbildīga.

Graphical user interface, application

Description automatically generated