Projekti

Atpakaļ
Ieva Maisiņa, 30.06.2023

Projekts TED4LAT izskan aizvien biežāk

Eiropas Savienības Pētniecības un inovāciju programmas "Apvārsnis Eiropa" (HORIZON-WIDERA-2021-ACCESS-03) projektā TED4LAT  notikumi trīs mēnešu laikā ir bijuši daudzveidīgi. Ir norisinājušās darbnīcas, projekta vārds ir izskanējis dažādās konferencēs un projekta partneri ir vienojušies par doktorantu skolas norisi.

27. un 28. aprīlī projekta dalībnieku pārstāvji tikās ar partneriem INRAE (National Research Institute for  Agriculture, Food and Environment, Francija), lai vienotos par topošo projektu tēmām, un iepazītos ar Francijas partneru pieredzi.

Darbnīcas notika no 24. maija līdz 25. maijam Valmierā Vidzemes augstskolā. Darbnīcās piedalījās gan projekta jaunie zinātnieki, gan pieaicinātie speciālisti - Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Juris Čeiča, Baltic Open Solution Centre direktors Kaspars Skalbergs, Tautvids Rančelis (Tautvydas Rančelis) no Viļņas Universitātes un citi. Klātienē un attālināti ar savu pieredzi dalījās arī POLITO (Politecnico di Torino, Itālija) un INRAE (National Research Institute for  Agriculture, Food and Environment, Francija) vadošie pētnieki. Darbnīcu noslēgumā jaunie zinātnieki prezentēja darbnīcu laikā tapušās projektu idejas, dalījās zinātniskajā pieredzē un iespaidos par paveikto.

Projekts TED4LAT ir izskanējis trīs konferencēs -  profesors Atis Kapenieks un jaunie zinātnieki - Dzintars Jankovskis un Arturs Mietulis stāstīja par pētījumiem, kas top projektā, Liepājas Universitātes 7. starptautiskā starpnozaru konferencē "Inovācijas un kreativitāte". Rīgas Tehniskās universitātes pētniece Ieva Vītoliņa piedalījās Latvijas Universitātes 81. starptautiskajā zinātniskajā konferencē un iepazīstināja ar TED4LAT projektu un veiktajiem pētījumiem. Informācija par TED4LAT projektu izskanēja arī augsta līmeņa ekspertu konferencē “Izglītības digitalizācija: jauni risinājumi transformācijai darbībā”, kuru organizēja biedrība “Latvijas Formula 2050” un Rīgas Tehniskā universitāte.

Projekta partneri ir vienojušies , ka no 2024. gada 8. janvāra līdz 12. janvārim notiks TED4LAT  starptautiska doktorantu skola, kurā nodarbības vadīs  INRAE un POLITO eksperti.

Projekta TED4LAT kopējās izmaksas ir 1 194 500.00 EUR, kuras 100% finansē Eiropas Savienība, granta līgums Nr. 101079206

Finansē Eiropas Savienība. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus un viedokli, un ne obligāti Eiropas Savienības vai Eiropas Pētniecības izpildaģentūras viedokli. Ne Eiropas Savienība, ne Eiropas Pētniecības izpildaģentūra nevar būt par tiem atbildīga.

Graphical user interface, application

Description automatically generated