Projekti

Atpakaļ
Uldis Zupa, 21.06.2023

Projekta vadītāji vienojas par praktisko darba plānu

Šī gada 21. jūnijā tika organizēta projekta “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Nikolaja ģimnāzijā” Nr. EKII-1.1/4 darba sanāksme, kurā piedalījās SIA "Velve" pārstāvji- projekta vadītāji Kārlis Misiņš un Aldis Rērihs un Liepājas Universitātes rektore Dace Markus un no LiepU puses projektā iesaistītais personāls – attīstības direktors Uldis Zupa, finanšu un personāla direktore Jeļena Trukšāne, saimniecības daļas vadītāja Agate Pirktiņa un ēku ekspluatācijas inženieris Ivo Puže.

Kārlis Misiņš iepazīstināja ar projekta vadības komandu un apakšuzņēmējiem, kā arī projektēšanas gaitu, bet pēc sapulces SIA "Velve" kopā ar LiepU pārstāvjiem devās uz Kr.Valdemāra ielu 4 un vienojās par iespējamu būvlaukuma organizāciju, kā arī izrunāja aktivitātes kas pirms objekta nodošanas ir jāveic Liepājas Universitātei. Būvdarbu uzsākšana tiek plānota 2024. gada jūlija otrajā pusē.

Projekta “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Nikolaja ģimnāzijā” Nr. EKII-1.1/4 mērķis ir valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa Nr. 6387 “Nikolaja ģimnāzija”, Kr. Valdemāra ielā 4, Liepājā energoefektivitātes uzlabošana. Projekta ietvaros plānots īstenot pamatstāva esošās grīdas uz grunts papildu siltināšanu, ārsienu siltināšanu no iekšpuses, bēniņu pārseguma termiskās pretestības paaugstināšanu, bojāto jumta seguma nomaiņu, esošo logu nomaiņa, fasādes restaurācija un cokola siltināšana, iekšējo elektrotīklu un gaismas ķermeņu nomaiņu, apkures sistēmas nomaiņu, mehāniskās ventilācijas sistēmas ar rekuperāciju izbūvi un ēkas vadības un automātikas sistēmas (BMS) ierīkošanu.