Projekti

Atpakaļ
Ieva Bogdane, 18.04.2023

Projekta IGLS 2. cikla noslēguma pasākums

Ir noslēdzies ERAF projekta “Inovāciju granti Liepājas studentiem jeb IGLS” (Nr. 1.1.1.3/21/A/004), ko īsteno projekta lieldraugi Liepājas Universitāte, biedrība “Impact Hub Liepāja”, Liepājas Universitātes attīstības fonds, Liepājas pilsētas Izglītības pārvade, piedaloties Liepājas Valsts tehnikumam kā informatīvajam atbalstītājam, otrais cikls.

Kopumā otrā cikla noslēguma prezentācijas šā gada 12. aprīlī biedrības “Impact Hub Liepāja” telpās Strautu ielā 4, Liepājā, prezentēja 24 komandas, no kurām 3 pildīja komersantu sniegtus izaicinājumus (liepajniekiem.lv, Kurzemes Biznesa Inkubators Digitālā Mārketinga Fabrika, Aizputes Vīni), savukārt 21 komanda piedalījās ar savām biznesa idejām.

Četru mēnešu garumā komandas attīstīja savas idejas, veidoja prototipus un iesaistījās komersantu sniegto izaicinājumu izstrādē, kā arī apmeklēja lekcijas un meistarklases dažādu nozares profesionāļu un ekspertu vadībā. Visa projekta laikā katrai jauniešu komandai tiek piesaistīts vadītājs jeb mentors, kurš seko darba procesam un sniedz savu atbalstu gan zināšanu, gan savas pieredzes ietvaros. Papildus tam, dalībnieku atbalstam tiek piesaistīti konsultanti, mentori konkrētajās jauniešu izvēlētajās darbības jomās, piemēram, IT, dizaina vai tirgū virzīšanas jomās, un jaunieši saņem ikmēneša stipendiju 200 eiro apmērā.

Visi jaunieši noslēguma pasākumā saņēma atzinības rakstus, bet galvenās atzinības, pirmo vietu un 700 eiro naudas balvas saņēma:

  • Laura Petere, kas izstrādāja komersanta “liepajniekiem.lv” doto izaicinājumu,
  • Zaiga Ļauduma-Ļaudupa, kas četru mēnešu garumā attīstīja savu biznesa ideju un rezultātā ieguva prototipu dabīgam, ekoloģiskam tīrāmajam līdzeklim ar nosaukumu “Latural”.

Otro vietu un 500 eiro naudas balvas saņēma:

  • Sendija Jukša un Annija Pauzere (komanda “Eclipse”), kas radīja multifunkcionālu produktu – cepure/soma.
  • Rugile Sadauskaite un Elizabete Mazure (komanda “Daba ar Tevi”). Abas meitenes projektā piedalījās ar ideju par rotaslietām, kas veidotas no ekoloģiska epoksīda un kaltētiem ziediem.

Visas godalgu saņēmējas ir Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas skolnieces.

Trešo vietu un naudas balvu 300 eiro apmērā saņēma:

  • Rihards Grudzinskis un Jānis Dunkers (Liepājas Universitātes studentu komanda FON22), kuri projekta laikā izstrādāja sistēmu, ar kuru ir iespējams detektēt dažādus objektus dabā vai kartē, lai, piemēram, novērstu piesārņojuma apdraudējumu vai atrastu noklīdušu mājdzīvnieku.  
  • Annija Turka (no Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas komanda “DreamPUFF”), kas radīja atpūtas komplektu - pufu, pledu un spilvenu.

Lai iegūtais rezultāts tiktu novērtēts, jauniešu paveikto vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā tika aicināti piedalīties pārstāvji gan no projekta sadarbības partneru loka, gan uzņēmējdarbības jomas, t.sk., Uldis Zupa (Liepājas Uiniversitātes attīstības fonds), Inta Kulberga (Liepājas Universitāte), Baiba Bolšteina (Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde), Roberts Gaižutis (Impact Hub Liepāja) un Edmunds Imbovics (uzņēmējs, koučs, mentors). Savukārt šī cikla noslēguma pasākumu moderēja TV žurnālists, raidījumu vadītājs un ētera personība Uģis Joksts, atzinības rakstus un galvenās naudas balvas jauniešiem pasniedza projekta vadītāja Ieva Bogdane un Liepājas valstpilsētas vicemērs Salvis Roga.

Projekta IGLS pirmie divi cikli ir veiksmīgi aizvadīti un noslēgušies, savukārt šobrīd aktīvi norisinās trešais projekta cikls un jauniešiem (18+) ir iespējams pieteikt savu dalību projekta noslēdzošajam posmam, ceturtajam ciklam, kas savu darbību uzsāks vasarā – jūnija pēdējā nedēļā. Pieteikties iespējams ŠEIT

Galerija pieejama šeit.