Projekti

Atpakaļ
Imants Martinsons, 28.01.2022

Art Welcomes Inclusion through Innovative Technologies

Laikā no 2022.gada 1.februāra līdz 2024.gada 1.februārim Liepājas Universitāte darbosies ERASMUS+ stratēģiskās partnerības projektā “Art Welcomes Inclusion through Innovative Technologies” (turpmāk – ARTWIN), 2021-1-LV01-KA220-VET-000028019. “ARTWIN” mērķis ir paplašināt iespējas kultūras mantojuma izzināšanā – gan nodrošinot mākslas un kultūras jomu personālam mācības tehnoloģiju jomā, gan sekmējot interaktīvu digitālo rīku izmantošanu. Sadarbībā ar partneriem no Itālijas, Somijas, Grieķijas, Kipras un Slovēnijas.

Galvenie projekta sasniedzamie rezultāti un aktivitātes:

“ARTWIN labas prakses ceļvedis ES” attiecībā uz jaunajām tehnoloģijām un komunikācijas rīkiem, ko izmantot tūristu un cilvēku ar īpašām vajadzībām piesaistei mākslas un kultūras objektu izzināšanai;

“ARTWIN digitālās programmas rīku komplekts”, kura ietvaros tiks izveidots mācību materiāls, lai nodrošinātu mākslas un kultūras jomu pārstāvjiem zināšanas un prasmes attiecībā uz to, kā padarīt mākslu un kultūru pieejamu visiem.

“ARTWIN platforma”, kas kalpos kā atvērta izglītības digitālā platforma izstrādāto mācību materiālu nodrošināšanai visa projekta garumā. Platforma atbalstīs vienlīdzīgu piekļuvi kvalitatīvām mācībām, jo ikvienam būs pieejami mācību materiāli un resursi.

 

Projekta ietvaros Liepājas Universitāte izmantos savu pieredzi un kompetenci digitālo tehnoloģiju jomā un sniegs atbalstu materiālu un metodiku izstrādē