Projekti

Atpakaļ
Maija Demitere, 17.02.2023

Projekta AutoRADE darba grupas vizīte Ventspilī un Valmierā

ESF projekta “Automatizācijas rīki radošajām industrijām AutoRade” (8.2.3.0/22/A/004) darba grupas “Produktu un pakalpojumu ātrā prototipēšana un digitālā ražošana” mācībspēki viesojās partneru organizācijās, laboratorijās un augstskolās Ventspilī un Valmierā.

2. februārī LiepU projekta pārstāvji devās ekskursija Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, Ventspils dizaina darbnīcā “RADE” un Ventspils Prototipēšanas darbnīcā. Nedēļu vēlāk, 9. februārī, notika apmeklēta ekskursija Valmieras Attīstības aģentūrā, Valmieras koprades darbnīcā “DARE”, kur dalībniekiem bija iespējams arī piedalīties radošajā darbnīcā un izmēģināt pieejamo aprīkojumu. Dienas otrajā pusē notika ekskursija Vidzemes Augstskolā.

AutoRADE projekta ietvaros sešas Latvijas augstskolas saņem Eiropas Sociālā fonda atbalstu digitalizācijas iniciatīvu ieviešanai, lai veicinātu mūsdienīgu, inovatīvos tehnoloģiskos risinājumos balstītu studiju procesu. LiepU projekta ietvaros piedalās 3 studiju kursu tapšanā un aprobēšanā: Produktu un pakalpojumu ātrā prototipēšana un digitālā ražošana, Dizaina automatizācijas rīki un digitālās tehnoloģijas un Virtuālā vide un imersīvās tehnoloģijas (AR/VR) radošajām industrijām. Studiju kursi tiks aprobēti bakalaura studiju Jauno mediju māksla un dizains ietvaros