Projekti

Atpakaļ
Anna Priedola, 25.01.2023

Liepājas Universitātes docētāji izstrādā izglītojošas instalācijas Liepājas Zinātnes un izglītības inovāciju centra Dabas mājai

Liepājas Universitātes docētāji ir izstrādājuši vairākas instalācijas Liepājas Zinātnes un izglītības inovāciju centra (ZIIC) Dabas mājai. Kopš janvāra Dabas mājā ir aplūkojams skaistais “Kaleidoskops”, kura uzbūvi izstrādājuši mākslinieki no centra 2Annas, bet specifisko video montāžu veidojis LiepU lektors, video un interaktīvu sistēmu dizaina moduļu docētājs Pēteris Riekstiņš, iesaistot arī Jauno mediju mākslas bakalaura studiju programmas studentus, kā Raivo Mihailovu video klipu sagatavošanā un atlasē. Instalācijas “Kaleidoskops” simetriskās formas un cikliskā struktūra vēsta par cikliskajām pārmaiņām dabā, gadalaiku maiņu parādot dažādos mērogos un detaļās, kas raksturīgas Latvijas dabai.

Aicinām apmeklēt Liepājas ZIIC Dabas māju un izbaudīt šo meditatīvo instalāciju, kamēr gājputni un dabas plaukums vēl nav atgriezies!

Dabas mājā aplūkojamas arī Liepājas Universitātes docētāju un pētnieku izstrādātās instalācijas “Akvaponika”, kas informē par dažādu sugu simbiotisko līdzāspastāvēšanu, “Dabas daudzveidība”, kas atklāj ikdienā grūti pamanāmo kukaiņu un zirnekļu darbības, kā arī “Putniņa attīstība”, kas inovatīvā 3D hologrammā parāda, kā noris pīlēna attīstība olā, ko bez tehnoloģiju starpniecības nevarētu redzēt.

LiepU pašlaik strādā pie noslēdzošo instalāciju izveides – “Auga Time Lapse” veidā parādīs auga attīstību paātrinājumā, ļaujot novērot, kā augs “ēd”, “guļ” un “elpo”. Savukārt virtuālās realitātes pieredze “Zemūdens pasaule” ļaus iepazīt zemūdens sugu dzīvi Liepājas ezerā un izaicinājumus, ar ko tie saskaras cilvēka darbības rezultātā.

Dabas mājas darba laiki:

Zirgu sala 2, Liepāja
+371 26 644 834
dabasmaja@liepaja.edu.lv

P.              8.30 – 18.00
O. – C.      8.30 – 17.00
Pt.             8.30 – 16.00
Se, Sv.       slēgts

 

Instalāciju izveidi finansiāli atbalstījusi EEA and Norway Grants Latvia programma “Pētniecība un izglītība” projekta "Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā".