Projekti

Atpakaļ
Ieva Bogdane, 14.10.2022

Uzsākts ERAF projekts “Inovāciju granti Liepājas studentiem jeb IGLS”

 

Ar šī gada 1. septembri, Liepājas Universitāte sadarbībā ar biedrību Impact Hub, Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldi, Liepājas Valsts tehnikumu un Liepājas Universitātes attīstības fondu uzsāk ERAF projekta “Inovāciju granti Liepājas studentiem jeb IGLS” (Nr. 1.1.1.3/21/A/004) īstenošanu.

Projekta īstenošanas laiks ir 15 mēneši no 01.09.2022. līdz 30.11.2023.

Projektā var iesaistīties visu līmeņu studējošie - sākot no vispārējās vidējās izglītības un profesionālās izglītības iestāžu izglītojamajiem līdz visu līmeņu un programmu studentiem Liepājā.

IGLS mērķis ir attīstīt studentu uzņēmīgumu, gūt profesionālo pieredzi dažādos uzņēmumos, kā arī sniegt atbalstu biznesa idejas izstrādē un uzņēmējdarbības uzsākšanā.

Aicinām ikvienu interesentu izmantot iespēju un pieteikt savu dalību šajā projektā, kas dos reālu ieskatu profesionālā vidē, gūstot praktisku pieredzi kādā uzņēmumā un par to saņemot stipendiju. Tāpat atbalstu nodrošinās projektam piesaistītie mentori un jomas profesionāļi, kuri ar dalībniekiem dalīsies savā pieredzē un zināšanās biznesa idejas realizēšanā un attīstīšanā.

Projektā norisināsies 4 cikli, katrs no tiem ilgs 6 mēnešus, no kuriem 4 mēnešu garumā notiek praktiskās dalībnieku aktivitātes - sava produkta veidošana vai prakse pie kāda uzņēmēja. Studenti tiek aicināti pieteikties gan individuāli, gan komandās, kā arī veidot savas darba komandas produkta vai pakalpojuma attīstībai projekta ciklu laikā.

4 mēnešu periodā dalībniekiem ir iespēja saņemt ikmēneša stipendiju EUR 200.00 apmērā, kā arī finansiālu atbalstu savas biznesa idejas realizēšanai.

Dalība projektā būs noderīga jebkuru programmu studentiem. IGLS ir iespēja pārbaudīt savas idejas dzīvotspēju vai radīt pienesumu kā komandas dalībniekam kāda cita dalībnieka biznesa idejas realizēšanā. Radošo programmu studentiem iesakām IGLS projektu kā lielisku iespēju attīstīt kādu radošu produktu vai pakalpojumu un pirmos soļus uzņēmējdarbībā veikt profesionāļu uzraudzībā.

 

Ikviens interesents ar informāciju par projektu “Inovāciju granti Liepājas studentiem jeb IGLS” var iepazīties šeit.