Projekti

Atpakaļ
Ieva Bogdane, 03.10.2022

Liepājas Universitātē noslēdzas "Kurzemes inovāciju granti studentiem" (KInGS) projekta pedējais 6. cikls

Aizvadītās nedēļas piektdienā, 23. septembrī, pasākuma “Nākotnes konference jauniešiem”, ietvaros, kuru vadīja moderators Zuarguss, Liepājas Universitātē noslēdzās  projekta (1.1.1.3/18/A/004) «Kurzemes inovāciju granti studentiem» (KInGS) projekta pēdējais, 6. cikls, kas tapis sadarbojoties Venstspils Augstskolai kā vadošajam projekta partnerim un Liepājas Universitātei, Ventspils Augstskolas attīstības fondam, Ventspils augsto tehnoloģiju parkam, SIA Kurzemes Biznesa inkubatoram.

Projekta mērķis - nodrošināt praktisku pieredzi uzņēmējdarbības vidē. Dalību “KInGS” projekta pēdējā ciklā sākotnēji pieteica 26 komandas. “KInGS” projekta atbalsta rīki jaunajiem uzņēmējiem ir gan dalībnieka stipendija idejas izstrādes laikā, gan finansiāls atbalsts idejas realizēšanai. Mērķu sasniegšanas procesā komandas atbalstīja piesaistītie darba grupu vadītāji, kā arī komandām un dalībniekiem tika nodrošināta iespēja piedalīties tīklošanās pasākumos, apmeklēt motivācijas pasākumus un seminārus, saņemt grantu, ko izmantot produkta prototipa izstrādei.

Finālā savas idejas aizstāvēja sešas komandas:

  • Anti Sore – produkts - pretizgulējumu matracis, kurš ar aplikācijas palīdzību palīdzētu guļošiem pacientiem izvairīties no izgulējumiem uz ķermeņa un atvieglotu pacientu kopēja darbu.
  • SEAPAPER - dēstu kastītes no jūras aļģēm Furcellaria Lumbricalis, kas pašas par sevi kalpotu kā mēslojums dēstiem.
  • Formatted&Usuable -  digitālo ierīču lietotāja vajadzībām izstrādāts lietotnes prototips, kas pielāgotu digitālo materiālu vizuālo noformējumu, tādējādi palīdzot izvairīties no cilvēka redzes sistēmas noguruma un diskomforta, kas pazīstams ikvienam, kas strādā ar digitālām tehnoloģijām un ekrāniem.
  • RARE Power - digitāls produkts, kura mērķis ir ieviest darbinieku darba laika uzskaiti, to digitalizēt un iekļaut iekšējā sistēmā, tāpat advancēt ar nepieciešamajām grāmatvedības funkcijām - atvaļinājuma un citu datu uzskaiti.
  • Business people of future - mērķis ir izveidot klātienes un tiešsaites skolu, kas izglītotu 7-18 gadus vecus skolēnus ekonomikā, biznesā, finanšu pratībā, vairotu mērķtiecību un uzņēmību. Skolas uzbūves princips līdzinātos jau sabiedrībā pazīstamām interešu izglītības iestādēm kā mākslas vai mūzikas skolas.
  • Farmore - elektromotorizēta pašgājēja tipa iekārta, kas laukstrādniekiem ļautu novākt ražu, nodarboties ar ravēšanu vai stādīšanu atrodoties guļošā pozīcijā, kas veicamo darbību sola padarīt pat divas reizes efektīvāku. Galvenā mērķauditorija - zemeņu audzētāji, ar lauka platību no 1 līdz 5 hektāriem.

Starp komandām tika sadalītas naudas balvas. EUR 1000 stipendiju balvā saņēma 3 komandas - Farmore, SEAPAPER, Formatted&Usuable. Komanda SEAPAPER savu naudas balvu plāno izmantot hidrauliskās preses iegādei. EUR 900 vienreizējās stipendiju saņēma Business people of future, savukārt EUR 550 saņēma RARE Power un Anti Sore komandas.

Novēlam uzdrošināties realizēt jaunas idejas un izvirzīt mērķus arī turpmāk, izmantot dažādas iespējas, kas sniedz gan izglītojošu, gan finansiālu atbalstu dažādu biznesa ideju īstenošanai.

 

*Projekta finansiālais atbalsts gūts no Eiropas Reģionālās attīstība fonda.

Galerija pieejama ŠEIT