Projekti

Atpakaļ
12.03.2020

Darbu projektā noslēdz viesprofesors no Itālijas

Darbu Eiropas Sociālā fonda projektā “Liepājas Universitātes akadēmiskā personāla pilnveide stratēģiskās specializācijas jomās – logopēdija, pirmsskolas izglītība un sākumizglītība” (Nr. 8.2.2.0/18/I/003), saskaņā ar darba līgumu, 2020. gada februārī noslēdza viesprofesors no Boloņas Universitātes Antonio Čičella, kurš gada laikā lasīja lekcijas Liepājas Universitātes maģistra studiju programmas “Vispārējās izglītības skolotājs” studentiem, strādāja pie kopīga pētījuma ar LiepU mācībspēkiem par studentu dzīves kvalitāti Latvijā un Itālijā. Šajā laika periodā ir izdots Antonio Čičellas sagatavotais studiju līdzeklis “Izturības un neatlaidības trenēšana sportā: vēsturiskā perspektīva un atklātie jautājumi”. Viesprofesors ir arī izstrādājis un iesniedzis Erasmus+ stratēģiskās partnerības projektu (kurā viens no partneriem ir Liepājas Universitāte) par kopējas mācību platformas izveidi sporta jomas studentiem.

Darbu projektā viesprofesors komentē šādi: “Man ļoti patika apskatīt jaunas vietas Liepājā, tikties ar kolēģiem, mācīt izglītotus un jau zinošus profesionāļus – studiju programmas “Vispārējās izglītības skolotājs” studentus.” Priecējis, ka studenti aktīvi piedalījušies lekcijās, prezentējuši savus darbus augstā līmenī. Tāpat kolēģi LiepU bijuši atsaucīgi un daudz palīdzējuši, lai iejustos augstskolā. Strādājot Liepājā, pasniedzējs daudz uzzinājis par Latvijas kultūru, īpaši izbaudījis pastaigas pie jūras.

Helēna Vecenāne, LiepU asociētā profesore sporta jomā, piebilst: “Strādājot ar A.Čičellu, man bija iespēja uzzināt, kā nodarbības sporta zinātnē vada Boloņas Universitātē, kā arī iegūt interesantas atziņas par spēka un lokanības spēju mijsakarībām un ietekmi uz sportista sasniegumiem. Iegūtās zināšanas var pielietot, piemēram, izstrādājot treniņprogrammu sportistiem. Savukārt viņa izstrādātais mācību līdzeklis labi raksturo sporta teorijas vēsturiskajā aspektā no itāļu sporta zinātņu skatu punkta. Šo līdzekli, domājams, turpmāk studenti varēs izmantot savos pētnieciskajos darbos.”

2020. gadā ir paredzētas divas Erasmus+ mobilitātes uz Boloņas Universitāti: pieredzes apmaiņā uz šo universitāti dosies Izglītības zinātņu institūta direktore Dina Bethere un sporta jomas pasniedzēja Helēna Vecenāne.