Projekti

Atpakaļ
21.02.2020

Montesori pedagoģija profesionālajā izglītībā

Liepājas Universitāte ir uzsākusi dalību Erasmus+ stratēģisko partnerību projektā “Montessori in the VET”. Projekta mērķis ir izzināt Montesori pedagoģijas teoriju un praksi, kā arī tās principu īstenošanas iespējas profesionālajā izglītībā. PSDF lektore, IZI pētniece Gundega Tomele un starptautisko pētniecības projektu koordinatore Nora Ferebēfa februārī piedalījās projekta pirmajā sanāksmē Citta di Castello (Itālija), lai tiktos ar pārējiem partneriem no Itālijas, Bulgārijas, Spānijas un Portugāles.

Tikšanās mērķis – iepazīt Montesori pedagoģijas vēsturi un galvenās pedagoģiskā procesa īstenošanas vadlīnijas, pārrunātu projekta uzdevumus, plānotās aktivitātes un rezultātus. Projekta dalībnieki apmeklēja Monteskas villu, kur 1909. gadā Marijas Montesori vadībā tika īstenoti pirmie Montesori zinātniskās pedagoģijas kursi skolotājiem. Tika apmeklēts arī muzejs Tela Umbra, kur ir skatāma Montesori klases un autentisku didaktisko materiālu ekspozīcija. Bufalini profesionālās skolas pedagogi iepazīstināja ar skolas vēsturi, profesionālās izglītības īstenošanas aktualitātēm un mācību klasēm.

Projekts ilgs divus gadus. Rudenī Liepājas Universitāte uzņems partneru – profesionālo skolu skolotājus, lai sniegtu priekšstatus par Montesori pedagoģijas teoriju un praksi, un tās iekļaušanas iespējām profesionālajā izglītībā.