Projekti

Atpakaļ
26.04.2019

Projekta ietvaros LiepU strādā viesprofesors no Boloņas Universitātes

Eiropas Sociālā fonda projekta “Liepājas Universitātes akadēmiskā personāla pilnveide stratēģiskās specializācijas jomās – logopēdija, pirmsskolas izglītība un sākumizglītība” (Nr. 8.2.2.0/18/I/003) ietvaros, Liepājas Universitātē lekcijas sporta pedagoģijā lasa un ar zinātnisko pētniecību nodarbojas profesors no Boloņas Universitātes Itālijā – Antonio Čičella (Antonio Cicchella).

25. aprīlī pasniedzējs ar referātu par miega ietekmes pētījumiem piedalījās Liepājas Universitātes 11. starptautiskajā zinātniskajā konferencē “Izglītības kvalitātes dimensijas zināšanu sabiedrībā”, tāpat viņam ir notikušas vairākas tikšanās ar pedagoģijas jomas pētniekiem LiepU.

Antonio Čičella doktora grādu sporta zinātnē ir ieguvis Tartu Universitātē Igaunijā, tāpat katru gadu māca studentus vairākās pasaules valstīs, arī Ķīnā. Viesprofesora pētniecības intereses Boloņas Universitātē ir saistītas ar miega ietekmes psiholoģiskajiem aspektiem, pētījumi ir veikti arī Rizzoli Ortopēdiskajā institūtā Boloņā. Šobrīd A. Čičella strādā par pasniedzēju un pētnieku Dzīves kvalitātes nodaļā Boloņas Universitātē.

Jāpiebilst, ka, pateicoties kopīgam darbam projektā, ir noslēgts Erasmus+ sadarbības līgums starp Boloņas Universitāti un Liepājas Universitāti, kas paredz pedagoģijas jomā strādājošo pasniedzēju un studentu apmaiņu starp abām augstskolām no 2019./2020. akadēmiskā gada.

Ārzemju akadēmiskā personāla iesaiste LiepU akadēmiskajā darbā un zinātniskajā pētniecībā stratēģiskās specializācijas jomās ir viens no projekta mērķiem, kas ļauj LiepU nodrošināt šo jomu saturisko kvalitāti un paplašināt starptautiskās partnerības tīklu. Projektā ir paredzēts, ka līdz 2022. gada septembrim kopumā LiepU lekcijas lasīs un ar pētniecisko darbību nodarbosies vismaz pieci pieredzes bagāti viesprofesori no Somijas, Itālijas, Indijas, ASV un Zviedrijas.

Foto ŠEIT.